PPMT, partenerul UDMR, mesaj șovin la adresa românilor: „Și în Ardeal sunt destui migranți…noi le spunem români”

February 3, 2019 •sovinism maghiar •Views: 8717

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), condus de Szilágyi Zsolt, partenerul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), condus de Kelemen Hunor, promovează prin intermediul rețelelor de socializare mesaje șovine care instigă la ură împotriva românilor. 

Vezi și INACCEPTABIL. PPMT, partenerul UDMR, a marcat 78 de ani de la intrarea armatei ungare în Sfântu Gheorghe

Contul de Facebook al unei filiale locale din județul Bihor a PPMT, formațiunea politică condusă de Szilágyi Zsolt care are semnat un protocol de colaborare cu UDMR-ul condus de Kelemen Hunor, promovează mesaje șovine și pline de ură interetnică la adresa românilor din Transilvania.

Un astfel de mesaj a fost postat în data de 27 ianuarie a.c. de contul de Facebook „Erdélyi Magyar Néppárt Érsemjén”, ce aparține filialei locale a PPMT din localitatea Șimian, județul Bihor.

Peste poza care îl înfățișează pe Eroul Național Avram Iancu vorbindu-le oamenilor este inscripționat textul „Și în Ardeal sunt destui migranți…doar că noi le spunem români”.

Fotografia este însoțită de un text în limba maghiară care se traduce astfel (traducere Facebook): „Avram Iancu, astăzi eroul național român, care, în momentul revoluției din 1848-49 și al libertății de război, a fost liderul trupelor libere românești ale împăratului, arzând satele maghiare și a măcelărit mii de unguri!”

FOTO: Kelemen Hunor (UDMR), Biro Zsolt (PCM) și Szilagyi Zsolt (PPMT), foter.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to PPMT, partenerul UDMR, mesaj șovin la adresa românilor: „Și în Ardeal sunt destui migranți…noi le spunem români”

 1. Gyula says:

  Cotropitori în simțuri și în gândire!😝

 2. Constantinescu Iulian says:

  Dacă aleşii noştri mulți şi frumoşi tot arată cu degetul aceste partide sau formațiuni politice de etnii maghiare că fac comentarii şi îndemnuri la şovinism, de ce nu fac o lege prin care să le suspende toate fondurile provenite de la GUV.ROM.? Şi atunci să vedeți ce cuminți vor sta. Că oamenii de rând de fapt nu au nici o problemă unii cu alții şi ştiu ce vorbesc că trăiesc printre ei de 27 ani.

 3. Gina says:

  Ei fac și au făcut totul pentru a maghiariza Ardealul!
  Acești obraznici ordinari …făcand aceste afirmatii obraznice …și tot istoricul de obrăsnicii…TREBUIESC EXPULZATI DIN ROMĂNIA!!!!
  Noi suntem toleranti ,dar există o limită !!!
  Respectă TARA in care trăiești… Altfel Pleacă!!!

 4. Lucian Stirbu says:

  Au prea mult tupeu si din păcate nu este nimeni care sà le dea peste nas. Totul are o limită! Sunt curios până unde vor merge…. Noi vom fi aici!

 5. Acruic says:

  Toti sovinii sunt bine platiti cu banii Statului Roman! In nordul Chinei se afla o populatie care este mereu in conflict cu guvernul central si se numesc uiguri! Va suna cunoscut? Cautati pe google!

 6. eusieu says:

  Sa nu uite de unde au plecat: Mongolia
  https://maps.app.goo.gl/stLEY
  Acum, cine sunt adevaratii migranti, alogeni pe plaiurile noastre mioritice?

 7. Corneliu says:

  Cu parere de rau dar si de bine as trimite liderii si membrii acestui partid (ppmt), sa mai studieze istoria universală si in special europeană. După ce o aprofundată în stil prezidențial stam de vorba. Imi sunteti simpatici doar cand nu săruri calul. Va salut cu stima , un dac dinainte de Isus Chrisos.

 8. Catalin Balau says:

  Noi ca natie suntem prea toleranti cu acesti indivizi.Ba chiar as putea spune ca suntem lasi in fata acestor umilinte ,,,,si asta aici in tara noastra.Sunt extrem de curios daca acesti indivizi ,in cazul in care ar fi facut asemenea declaratii in SUA (de exemplu),cum ar fi fost tratati?

 9. emil says:

  dacă Avram Iancu ,răspunde cu aceleași metode ,precum criminali maghiari ,azi ,plimbați mârțoaga dincolo de Tisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PPMT, partenerul UDMR, mesaj șovin la adresa românilor: „Și în Ardeal sunt destui migranți...noi le spunem români”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ppmt-partenerul-udmr-mesaj-sovin-la-adresa-romanilor-si-in-ardeal-sunt-destui-migranti-noi-le-spunem-romani/