Premierul Ungariei: maghiarii din România să voteze lista UDMR!

May 8, 2019 •Ungaria •Views: 1194

Premierul Ungariei i-a îndemnat miercuri pe maghiarii din România, ca la alegerile pentru Parlamentul European (PE) să voteze lista UDMR, transmite agenția de presă ungară MTI.

Vezi și Traian Băsescu: UDMR, trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta

La conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele UDMR Hunor Kelemen, la Cluj-Napoca, Viktor Orbán a subliniat că maghiarii care doresc să consolideze reprezentarea comună maghiară de la Bruxelles, pentru ca maghiarii să aibă o voce puternică, trebuie să voteze UDMR în România.

Şeful guvernului de la Budapesta a explicat că toate alegerile pentru PE reprezintă o oportunitate serioasă pentru Ungaria, deoarece poporul maghiar este un popor care locuieşte pe teritoriul mai multor ţări, astfel că este important ca atunci când există posibilitatea ca o reprezentare maghiară să apară în forurile internaţionale, toate comunităţile semnificative aparţinând naţiunii maghiare să fie reprezentate cu o voce puternică.

Politicianul ungar a menţionat că sunt optimişti în privinţa alegerilor, “acasă noi, aici UDMR pleacă la drum cu şanse bune”, au făcut multe pentru a câştiga încrederea oamenilor.

Prim-ministrul Ungariei a subliniat că România merită mulţumiri pentru apărarea excelentă a frontierelor externe ale UE în ultimii patru ani. Felul în care poliţia de frontieră română s-a descurcat a dovedit că ţara este aptă pentru a adera la spaţiul Schengen. În vremurile acestea grele, România a dovedit că este capabilă să apere frontierele externe ale UE, astfel că se justifică să devină membră a spaţiului Schengen, a spus Viktor Orbán.

FOTO: ziuanews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Premierul Ungariei: maghiarii din România să voteze lista UDMR!

 1. Gheorghe says:

  A dat-o cu Schengen, pentru ca-i convine sa dispara controlul la granitza dintre ungaria si Romania, ca toti carnatii unguresti sa patrunda nestingheriti pana la Beke si Istvan la puscarie. Dar le punem tricolorul romanesc pe ei.

  • Mihai says:

   Bine zis! Ce ticãlosie asta cu acceptarea României în Schengen! Trebuie împiedicat cu orice pret. Nu si nu. Noi preferãm controlul la granitã, oricum avem în s6ange instinctul de a sta la coadã.
   Bã dar prost mai esti, ce sã zic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Premierul Ungariei: maghiarii din România să voteze lista UDMR!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/premierul-ungariei-maghiarii-din-romania-sa-voteze-lista-udmr/