Traian Băsescu: UDMR, trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta

February 26, 2019 •politic •Views: 864

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat ferm față de prezența politicienilor români la congresul UDMR ce a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca.

Vezi și INACCEPTABIL. Al doilea om în statul român, prezent la congresul UDMR în care s-a cerut autonomie teritorială pe criterii etnice

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, 23 februarie a.c., cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Opoziţia la Congresul UDMR! Sâmbătă, la Cluj, s-a desfăşurat Congresul UDMR. Invitaţi şi prezenţi au fost reprezentanţi PSD, ALDE, PNL şi USR.
De bună seamă, este de înţeles prezenţa PSD şi ALDE, pentru că UDMR este un pilon de sprijin esenţial în îndeplinirea politicilor şi blestemăţiilor de guvernare ale PSD şi ALDE.
Întrebarea este ce căutau la acest Congres repezentanţii PNL şi USR care declară că sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR?
Mai mult, nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut reacţii la declaraţiile neconstituţionale, autonomiste sau la declaraţiile de utilizare a imnului şi a steagului Ungariei în Ţinutul Secuiesc şi multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR.
Zâmbetele afişate de Raluca Turcan şi Dan Barna la congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta.
Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar laşitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanţi ai alianţei PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut curaj să le atragă atenţia în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”, a scris fostul Președinte al României pe pagina sa de Facebook.

FOTO: EVZ

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Traian Băsescu: UDMR, trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/traian-basescu-udmr-trambita-a-revizionismului-propagat-de-budapesta/