Premierul Ungariei Viktor Orban, prezent la o reuniune a extremei drepte europene

February 4, 2020 •Internațional •Views: 254

Viktor Orban, premierul Ungariei, este luni şi marţi la Roma. Capitala Italiei găzduieşte luni şi marţi o importantă conferinţă a dreptei extreme şi populiste. Printre ceilalţi vorbitori care se vor exprima se numără italianul Matteo Salvini şi franţuzoaica Marion Maréchal Le Pen, transmite RFI.

Citește și Premierul Croației, FURIOS pe gestul provocator al lui Viktor Orban care a prezidat o ședință a FIDESZ cu harta Ungariei Mari pe fundal. Premierul României TACE

Tema conferinţei de la Roma organizată de fundaţia Nazione Futura, o mişcare apropiată Ligii lui Matteo Salvini, se intitulează „Dumnezeu, onoare, ţară: preşedintele Ronald Reagan, Papa Ioan-Paul al II-lea şi libertatea naţiunilor”. Un titlu abscons care caută în fapt să-i reunească pe toţi suveraniştii, extremiştii de dreapta şi populiştii europeni.

Ce caută Viktor Orban într-o astfel de companie ? Mai ales că mişcarea politică a premierului ungar, Fidesz, tocmai a scăpat săptămâna trecută de excluderea din PPE. Formaţiunea lui Orban, criticată de Bruxelles de aproape un an, din cauza derapajelor sale populiste, anti-imigraţie şi anti-europene, rămâne însă mai departe suspendată din Partidul Popular European.

Citește știrea integral pe RFI.

FOTO: ziuanews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Premierul Ungariei Viktor Orban, prezent la o reuniune a extremei drepte europene"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/premierul-ungariei-viktor-orban-prezent-la-o-reuniune-a-extremei-drepte-europene/