Preşedintele Parlamentului Ungariei, discurs despre „catastrofa de la Trianon”

June 3, 2019 •revizionism maghiar •Views: 2512

Cea mai importantă sarcină a generaţiei noastre este să reclădim cultura patriotismului şi solidarităţii, a declarat László Kövér, preşedintele Parlamentului Ungariei sâmbătă la Rimetea, Alba, la cea de a şasea ediţiei a Zilelor Duna, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

Potrivit MTI, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. a cumpărat şi modernizat un monument în urmă cu şase ani şi l-a transformat într-un centru cultural cu scopul de a întări dorinţa de a rămâne pe pământ natal şi identitatea maghiară, să ajute la îngrijirea limbii şi culturii maghiare. De atunci, în cel mai apropiat sfârşit de săptămână de data de 4 iunie, aniversarea semnării Tratatului de la Trianon, aici este sărbătorită solidaritatea naţională cu un sfârşit de săptămână plin de evenimente culturale.

În discursul său László Kövér a formulat: omul sărbătoreşte ce e important, din 2010 pe 4 iunie “noi maghiarii nu putem doar să comemorăm dezintegrarea Ungariei Sfântului Ştefan, ci putem să ne amintim că de un secol solidaritatea naţiunii noastre s-a dovedit mai puternică decât acele puteri care doresc să ne despartă şi sufleteşte unul de celălalt, vor să înstrăineze naţiunea maghiară de ea însăşi”.

Preşedintele legislativului ungar a amintit: din 2010 suntem pe un drum serios, a început reconstruirea Europei Centrale şi, în ea, a Bazinului Carpatic. Naţiunile care trăiesc aici au aşezat, prin efort comun, regiunea la masa de discuţii europeană şi, la 100 de ani de la catastrofa de la Trianon, în Bazinul Carpatic naţiunile au pornit pe drumul reconcilierii, încet, dar sigur. “Este adevărat, în ciuda faptului că puterile trecutului împiedică, din când în când, acest proces”, a remarcat Kövér.

„Ştim bine că fiecare comunitate de maghiari împrăştiaţi în lume are de învins alte şi alte piedici, ca noi să putem să rămânem unul altuia. Altele sunt necazurile în Venezuela şi Ucraina Subcarpatică, altele în Valea Uzului şi în jurul instituţiilor de învăţământ din Târgu Mureş, cu alte greutăţi ne luptăm la Budapesta şi Dunajska Streda (Slovacia). O zicală concisă secuiască spune: nu este un necaz la care să nu găsim leac tămăduitor şi rezolvare deoarece – cum spune poetul – noi, maghiarii, împreună suntem o forţă, iar răsfiraţi doar slăbiciune”, a spus László Kövér.

FOTO: Lidrul UDMR Kelemen Hunor și președintele Parlamentului Ungariei, László Kövér, Szabo Tunde/pestbuda.hu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Preşedintele Parlamentului Ungariei, discurs despre „catastrofa de la Trianon”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-parlamentului-ungariei-discurs-despre-catastrofa-de-la-trianon/