Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat a doua oară de prefect pentru nearborarea drapelului României

October 25, 2018 •extremism maghiar •Views: 907

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, a fost amendat de către prefectul Harghitei cu suma de 5.000 lei, întrucât nu a arborat drapelul României alături de cel al Ungariei, în contextul manifestărilor prilejuite de comemorarea Revoluţiei ungare din 1956, o sancţiune similară fiind aplicată şi în primăvara acestui an, transmite Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a declarat presei că sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea actelor normative privitoare la arborarea drapelelor altor state şi nearborarea drapelului României.

“Conform legislaţiei în vigoare, este obligatorie arborarea drapelului României cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter naţional şi internaţional, precum şi cu ocazia vizitelor oficiale ale unor personalităţi reprezentând organisme internaţionale, interguvernamentale, pe traseele de deplasare ale acestora”, a precizat prefectul Harghitei.

Acesta a punctat că prefectul nu face altceva decât “să garanteze respectarea legii în judeţ şi a simbolurilor naţionale ale României” şi a amintit că este pentru a doua oară când primarul din Odorheiu Secuiesc “încalcă cu bună ştiinţă” prevederile legale privind arborarea steagurilor.

FOTO: Odorheiu Secuiesc, 23 octombrie 2018, delhir.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat a doua oară de prefect pentru nearborarea drapelului României

 1. Istvan says:

  Na bun , amenda dupa amenda si chestii . Sunteti foarte activ in urmarirea maghiarilor din Romania. O singura intrebare : ce ati facut domnule Tanasa pt romanii din Romania sau diaspora ?

  • Dan Tanasa says:

   Foarte bună întrebare. O să mă gândesc la un răspuns și revin. Te invit să mai vizitezi blogul meu între timp. Mulțumesc!

  • emil says:

   Domnul Tanasa face face pentru Romania ,ce trebuia sa facă autoritățile romane ,sa combată iredentismul și șovinismul maghiar din Romania ,asa ca ,romanii trebuie sa-i mulțumească domnului Tanasa pentru lupta sa ,cu iredentismul și șovinismul maghiar din Transilvania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat a doua oară de prefect pentru nearborarea drapelului României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-din-odorheiu-secuiesc-amendat-a-doua-oara-de-prefect-pentru-nearborarea-drapelului-romaniei/