Primarul UDMR din Băţani, amendat de prefect pentru arborarea necorespunzătoare drapelului național

November 21, 2018 •UDMR •Views: 674

Conducerea Primăriei Băţani va fi sancţionată de către Prefectura Covasna pentru arborarea însemnelor de doliu pe drapelul naţional, a declarat marţi, prefectul judeţului, Sebastian Cucu, transmite Agerpres.

Vezi și Prefectul de Covasna despre refuzul demnitarilor UDMR de a participa la Ziua Națională: poate fi considerat un act ofensator

„La Băţani a fost arborat, zilele trecute, drapelul naţional al României cu o panglică neagră. Din surse neoficiale, am înţeles că a decedat o colegă din Primărie, doresc să transmit condoleanţe pe această cale, dar nu se face aşa ceva (…) Domnul primar o să fie sancţionat contravenţional pentru această faptă, pentru că nu putem permite arborarea drapelului naţional în aceste condiţii (…) Ştiu că este o cutumă, am avut discuţia asta de nenumărate ori şi la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, se poate pune acel drapel negru, pentru că, într-adevăr, ştiu că există o tradiţie, dar nu aşa. Se poate pune în alt loc, dar nu lângă drapelul naţional. Aşa cum prevede legea, la intrarea în primărie trebuie să existe două drapele ale României, care încadrează o stemă, nu acolo punem drapelul de doliu, îl punem în altă parte dacă vrem să cinstim memoria cuiva trecut în nefiinţă (…) Deci, am înţeles că există această cutumă cu drapelul negru, dar de unde până unde punem panglici negre la drapelul naţional? Asta sub nicio formă nu există”, a precizat Sebastian Cucu.

El a mai spus că primarul va fi amendat pentru „arborarea necorespunzătoare a drapelului României” şi chiar se gândeşte să trimită o circulară primarilor din judeţ prin care să le reamintească prevederile legii.

Primarul comunei Băţani, Simon Andras, a declarat că nu a avut intenţia să aducă ofense drapelului naţional şi regretă că gestul a fost interpretat în acest fel.

Integral pe Mesagerul de Covasna.

FOTO: Sebastian Cucu, prefectul județului Covasna, Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Primarul UDMR din Băţani, amendat de prefect pentru arborarea necorespunzătoare drapelului național

  1. Cristian says:

    Da drapelu’ ungariei are voie..??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul UDMR din Băţani, amendat de prefect pentru arborarea necorespunzătoare drapelului național"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-udmr-din-batani-amendat-de-prefect-pentru-arborarea-necorespunzatoare-drapelului-national/