PROVOCARE. Guvernul Ungariei, notă de protest transmisă Guvernului României pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului

June 7, 2019 •Ungaria •Views: 710

Guvernul Ungariei a transmis Cabinetului Dăncilă o notă de protest cu privire la incidentele de joi din Cimitirul Militar din Valea Uzului, a declarat joi pentru agenţia ungară de presă MTI Levente Magyar, secretarul de stat din Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, responsabil de relaţia cu Parlamentul, informează agenția de presă ungară MTI.

Vezi și DECLARAȚII OBRAZNICE ALE BUDAPESTEI. Ambasadorul român la Budapesta, convocat la MAE ungar pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului

În notă, Guvernul României este somat să investigheze amănunţit cazul şi să respecte angajamentele internaţionale în această privinţă, a afirmat Magyar.

Secretarul de stat a catalogat drept inacceptabil faptul că România tolerează asemenea atrocităţi, care “în barbarismul lor” evocă cea mai dură provocare a maghiarilor.

Guvernul Ungariei se aşteaptă ca, dacă evenimentele nu au putut fi prevenite, atunci România măcar ulterior să ofere reparaţii şi explicaţii celor câteva sute de mii de cetăţeni maghiari jigniţi în identitatea lor – a adăugat politicianul.

Levente Magyar a reamintit că după Primul Război Mondial a fost amenajat un cimitir militar în Valea Uzului, dedicat soldaţilor maghiari căzuţi în 1916 pe front.

FOTO: Viktor Orban, Premierul Ungariei, stiripesurse.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to PROVOCARE. Guvernul Ungariei, notă de protest transmisă Guvernului României pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului

 1. Serban Vasile says:

  Am auzit la TV si este adevarat,a orice erou,orice mort cazut pe front,nu mai poarta numele de combatant,sau dusman.Cel cazut,trecut in nefiinta ,de orice natie ar fi este un erou si trebuie respectat.Daca aici au cazut si inguri,si rusi,si italieni,si romani etc,este corect sa le respectam memoria si cinstea tuturor,chiar daca ,pentru infiintarea ”cimitirului international” a cheltuit mai mult una din natii ! Deci , maghiarilor ”ciocul mic” !!

 2. Pertre Pavel says:

  Cred ca Tanase ne barliga pe toti …e un ziarist mincinos..

 3. Nicolae Rotaru says:

  Just!

 4. Constantin Silion says:

  Orban se crede stapan peste Romania ,imperiul criminal Austro-Ungar a apus de 100 ani .Sa-si faca ordine in ,,hoardele de huni ,,pe care conduce .UDMR cu Kelemen Huuuuuunor sa fie scos din parlamentul Romaniei si in afara legii .Acesti dusmani ai Romaniei se hranesc din banii nostri si guvernul si parlamentarii PSD-ALDE ,au vandut interesele Romaniei ungurilor ,pentru voturile primite de UDMR ,,ca sa asupreasca cetațenii romani .Ajunge umilinta acestor tradatori de neam .România trezeştete !!!.

  • Mihai Patrascu says:

   Va dau dreptate!!
   Orban se implica in deciziile statului roman si au promovati ungurii lor in functii ce pun in apliçare planul toxic al Budapestei!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PROVOCARE. Guvernul Ungariei, notă de protest transmisă Guvernului României pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/provocare-guvernul-ungariei-nota-de-protest-transmisa-guvernului-romaniei-pe-tema-evenimentelor-de-la-cimitirul-din-valea-uzului/