Rămăşiţele unui soldat român, găsite întâmplător în apropiere de Valea Uzului

October 4, 2019 •Valea Uzului •Views: 507

Rămăşiţele unui soldat, posibil român, au fost găsite în Bacău, de către un pasionat de istorie care căuta cu detectorul de metale. În urmă cu două luni, acelaşi bărbat a găsit într-o altă zonă din Bacău rămăşiţele unui ofiţer german, transmite Mediafax.

Vezi și Comemorare organizată de UDMR la Valea Uzului: husari puși să stea cu spatele la crucile eroilor români

Rămăşiţele umane au fost găsite de un bărbat pasionat de istorie, în apropiere de Valea Uzului, judeţul Bacău.

„Fixasem cu un prieten de-al meu şi cu un cumătru să mergem cu detectoarele şi am zis să mergem şi noi în zona Valea Uzului. Am ales să mergem pe versantul de pe partea stângă, am ales un drum şi undeva la 700-800 de metri de la maşină, un kilometru chiar am zărit o cască, după o piatră. Am luat casca, ne-am uitat după model, am zis că e românească, că e normal să fie acolo pentru că e linia frontului acolo şi am scos detectoarele. Ne-am apucat de detecţie, după care am scos paharul de băut apă, o teacă de baionetă, baioneta, au început să apară ceva oseminte. S-a găsit muniţie, s-a găsit arma şi în acelaşi săpături s-au scos şi oseminte la iveală. După modelul de cască şi muniţie am zis că e vorba de un soldat român”, a declarat pentru MEDIAFAX Vasile Boboc, cel care a descoperit osemintele.

Citește materialul integral pe Mediafax

FOTO: Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to Rămăşiţele unui soldat român, găsite întâmplător în apropiere de Valea Uzului

 1. Feeladi says:

  Din toți banii pe care ii incasează canalele de istorie de pe tv. gen.Histori, Discovery, etc, de la publicul român, ar trebui sa se facă documentare despre eroii romani din WWI si WWII. Sau reproduceri ale unor lupte, ale unor povești lor eroice. S-a făcut pe TVR dar cu ocazia Centenarului.

 2. Mihai says:

  Da, cum sã nu. Fiind de peste muniti s-a aflat întâmplãtor la Valea Uzului si iaca, a si gãsit la suprafatã o cascã de 100 de ani, în stare perfectã. Povesti jalnice de adormit români prostiti de unul pe nume Tanasã.

 3. Dan says:

  Interesant, cum N-a venit marele antena3 si realitatea TV, si stiri despre ramasite de dinosauri……

 4. Constantin says:

  Uoau ! Soldat roman gasit in Romania ?! Nu se poate, aici sunt numai maghiari (unguri, secui sau cum sa ii numiti ca eu nu stiu cum e corect)

 5. Rote Roza says:

  cum sa nu!!! … ca asa arata ramasitele scoase din pamant !!!!! 😀 😀 …. cu oase de animale… bine ca nu ati gasit tocmai in centrul cimitirului austro-ungar!!! Ce mizerii securiste…. dar la asta sunteti primii ..la minciuni si falsificari. La ce mizerii va pregatiti??? ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Rămăşiţele unui soldat român, găsite întâmplător în apropiere de Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ramasitele-unui-soldat-roman-gasite-intamplator-in-apropiere-de-valea-uzului/