REVOLTĂTOR. În anul Centenarului, UDMR joacă ceardaș pe Monumentul Ostașului Român din Carei VIDEO

October 17, 2018 •UDMR •Views: 6750

Monumentul Ostașului Român din Carei a fost batjocorit de câțiva zeci de tineri îmbrăcați în costume populare maghiare. Tinerii au jucat ceardaș în fața monumentului și s-au urcat cu bocancii pe monument. Manifestarea „culturală” a fost organizată de o asociație administrată de un consilier local UDMR.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat

În anul Centenarului Marii Uniri, câteva zeci de tineri îmbrăcați în costume populare maghiare au dansat ceardaș și s-au urcat cu bocancii pe Monumentul Ostașului Român din Carei, simbol al jertfei Armatei Române pentru eliberarea Ardealului de Nord de sub ocupația Ungariei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Manifestarea „culturală” a avut loc sâmbătă, 13 octombrie a.c., zi în care a avut loc defilarea tinerilor maghiari din zona Carei cu ocazia Balului Strugurilor, după cum relatează și publicația Buletin de Carei.

Zeci de tineri în costume populare maghiare au dansat ceardaș pe platoul din fața Monumentul Ostașului Român din Carei, adică în același loc în care ofițeri și soldați ai Armatei Române, precum și oficialități, depun coroane de flori și păstrează un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru România cu diferite ocazii. Mai mult, zeci de tineri în costume populare maghiare s-au urcat cu bocancii și s-au așezat pe Monumentul Ostașului Român, într-un total dispreț la adresa simbolului pe care îl reprezintă acest monument.

Manifestarea are loc în fiecare an însă este prima dată când tinerii se opresc la Monumentul Ostașului Român pentru a dansa și pentru a se urca cu picioarele pe monument.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Nagykaroy es Videke, administrată în prezent de Vénig Gabriela, consilier local UDMR. În 2015, primarul UDMR din Carei, Kovacs Jeno, declara că face parte din Consiliul Director al acestei asociații.

FOTO: captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

18 Responses to REVOLTĂTOR. În anul Centenarului, UDMR joacă ceardaș pe Monumentul Ostașului Român din Carei VIDEO

 1. Lola says:

  Dansurifoarte frumoase și seamănă foarte mult cu cele românești din Transilvania. Nu trebuie interpretat atât de urât, sunt locuitori cu drepturi egale. Nu au vopsit lozinici pe monument și nu au pus bombe.

 2. Izabela says:

  Dragul meu Emil! (cu E mare)
  Trebuie sa intelegi un lucru, maghiarii din Carei si din imprejurimi ar fi fost si ar fi si acum mult mai bucurosi daca ostasul roman n-ar fi venit in veci si de loc prin Carei si prin tot nordul Transilvaniei, si ar fi lasat asa cum era partea asta, neeliberata, si pe mai departe sub ocupatia ungara. Daca realizezi aceasta treaba, poate intelegi ca pentru ei acest monument nu reprezinta de loc ceva impunator, inaltator, ci din contra ceva care e simbolul ocupatiei tarii lor de o armata total ostila. Cum s-ar zice pe la voi li s-a bagat pe gat armata romana. De asta nu respecta monumentul.
  Cu drag Iza

  • emil says:

   Ostașul roman și-a făcut datoria ,aceia de-a elibera țara de dușmani (hitleriști și hortysti) ,sub ocupația ungara ,romanii au fost uciși.
   Dacă cineva vrea ,și le place ,ocupație ungară ,se pot muta dincolo de granița.

   • Izabela says:

    Foarte frumos lucrat, o opera de arta eliberarea partii de NV a Transilvaniei. Dar uitati cel putin 2 lucruri esentiale. Prima: Armata Romana n-ar fi reusit nimic singura fara Armata Rosie. A doua ca eliberarea a reusit atat de bine ca s-a transformat imediat in alta ocupatie, cea sovietica. In loc de Horty a venit Stalin, si a facut boacane mult mai mari si mai multe. Voi ati vrut-o asa.

    • Dan Tanasa says:

     :)) Horthy a venit cu miere pentru românii din Transilvania, aveți dreptate! Sunteți bonavă de ură, stimată doamnă! Bolnavă de ură împotriva românilor.

     • Marc says:

      Horty n-a pacatuit nici 10% din pacatele lui Stalin si Ceausescu. Toate asa zisele “masacre” s-au petrecut dupa repetate provocari din partea locuitorilor romani. De ex. la Treznea prima data locuitorii au tras asupra soldatilor unguri din lanul de porumb.

    • emil says:

     Masacrul de la Ip și Treznea ,dar și multe alte asemenea atrocități făcute de neamul tău ,crezi ca ,romanii ,s-au bucurat de ele?

  • Silviu says:

   Draga.Izabela.la.Carei.si.in.inrejurimile.lui.nu.traiesc.numai.unguri.ci.si.romani.asa.ca.trebe.sa.ne.resectam.uni.pe.alti.,cum.ar.fi.ca.romani.sa.mearga.la.statuia.lui.Petofi.sa.sarbatoreasca.acolo.cu.muzica.si.dansuri.romanesti., .in.legatura.cu.unguri.unguri.pe.care..ii.numesti.tu.unguri.sant.svabi.maghiarizati.nu.unguri

  • Eu says:

   Draga Iza, despre care tara lor (voastra ) vorbesti? Eu zic ca nu respecta monumentul fiindca sunt lipsiti de respect. Iar respectul este o forma a gradului de civilizatie. Doar.

 3. Nelutu says:

  Din moment ce sunt pupati in fund de toate guvernele postdecembriste,este normal ca ungurii sa-si bata joc de simbolurile romanilur!Si un raspuns pentru Izabela:conatioonalii tai se numesc unguri, nu maghiari,romanii poarta opinci dar sunt pe acest teritoriu din totdeauna,nu au venit ca migratori,nu au mincat carne de sub seaua calului,au mincat mamaliga,dar au pus drapelul Romaniei pe parlamentul ungurilor!Daca nu-ti plac romanii,du-te in pusta ungara,acolo vei fi fericita!

 4. Izabela says:

  csardas, asa se scrie

  In primul rand maghiarii nu poarta bocanci, nici opinci. Poarta cizme. Vida Geza a sculptat Monumentul si pentru maghiari si pentru romani, de ce sa nu danseze csardas pe platoul din fata Monumentului?
  Domnule Tanasa cel mai mare denuntator si denigrator al maghiarilor ce dracu vreti sau ati fi vrut sa scrieti?

  • Dan Tanasa says:

   Ioi, sunt certat că nu scriu în limba maghiară :)) Îmi cer iertare că scriu în limba română. Bocanci, cizme, cum doriți. Ideea este că tinerii nu s-au urcat pe vreun bust a lui Jozsef Bem sau Kossuth ci pe un Monument al Ostașilor ROMÂNI. Tinerii au dansat ceardaș acolo unde ofițeri ai Armatei Române depun coroane cu flori iar dvs. considerați că nu e nimic greșit aici? E opinia dvs. Tot așa și eu am dreptul la opinie.

   • Izabela says:

    Daca luam drept criteriu de raportare proportia etnica a Careiului si numaram monumentele, strazile cu denumiri romanesti sau maghiare, iese ca maghiarii au monumente si strazi mult sub proportia lor etnica. Pe langa asta au doar busturi si nu monumente ample cum e Monumentul Ostasului. Pe busturi nu se poate sta, nu se poate dansa.

  • Catalin Balau says:

   Izabela…..daca un maghiar arunca cu nori in drapelul Romaniei,nu este o asa mare nenorocire.In cazul in care un roman face la fel cu drapelul Ungariei…..aproape toata maghiarimea sare in sus ofuscata de gestul ,,sovin,iredentist si extremist” al romanului.

  • emil says:

   Daca Vida Geza a sculptat Monumentul Ostașului Român din Carei și pentru maghiari ,de ce nu veniți ,și voi maghiarii în cizme , sa depuneți coroane de flori în ziua 25 octombrie ,ziua eliberări ultimului petic de pământ romanesc din ghearele hortyste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. În anul Centenarului, UDMR joacă ceardaș pe Monumentul Ostașului Român din Carei VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-in-anul-centenarului-udmr-joaca-ceardas-pe-monumentul-ostasului-roman-din-carei-video/