REVOLTĂTOR. Provocare în presa din Ungaria: „1 Decembrie, o anexare teroristă a Transilvaniei”

December 4, 2019 •Ungaria •Views: 344

O publicație din Ungaria, apropriată Guvernului de la Budapesta, lansează noi atacuri cu ocazia Zilei Naționale a României, într-un articol intitulat „Mesaj către anexatorii teroriști ai Transilvaniei: metoda Alba Iulia este reversibilă”, transmite Evenimentul Zilei.

Citește și PROVOCARE. Ungaria, monument cu numele tuturor localităților pierdute de Ungaria mare în centrul Budapestei

Pestiscracok.hu scrie: „În urmă cu 101 ani, la 1 decembrie, cei 1228 de delegați români acceptați pe teritoriul țării noastre au anunțat de la sine putere că de acum Transilvania nu mai vrea să fie parte a Ungariei, ci a pretinsei România. Rețeta este simplă: migrezi undeva (fie că esti chemat sau nu), te înmulțești datorită nivelului de trai ridicat, iar în momentul potrivit (înfrângerea țării gazdă într-un război) anunți că anexezi acest teritoriu unui alt stat. Cu tot felul de lingușeli mincinoase și povești inventate despre presupuse abuzuri câștigi bunăvoința marilor puteri câștigătoare, care îți servesc apoi pe tavă un teritoriu cât o țară întreagă. Însă vecinul nostru din est, care sărbătorește astăzi, ar fi bine să rețină: separatismul este o cale cu dublu sens. Chiar dacă politica ungară (încă) nu și-a fixat ca obiectiv, noi, maghiarii non-politici o putem face: nu ne vom abandona niciodată frații și valorile familiale milenare”, scrie Pihal Tamas.

Autorul nu este la primul astfel de articol la adresa României. La 23 august scria despre trădările multiple ale României față de aliații săi, în timp ce la 16 noiembrie publicația elogia meritele lui Horthy în “alungarea” armatei române din Budapesta.

După ce amintește că anul trecut au fost decorate cu steaguri tricolore și excavatoarele și mașinile de gunoi, el adaugă că sărbătoarea va continua “în satele și orașele ocupate temporar din Ardeal și Ținutul Secuiesc, prin provocarea etnicilor maghiari”.

Citește articolul integral pe evz.ro

FOTO: evz.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to REVOLTĂTOR. Provocare în presa din Ungaria: „1 Decembrie, o anexare teroristă a Transilvaniei”

  1. iulian says:

    Antidemocratismul intrinsec al ungarismului rezulta limpede din acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Provocare în presa din Ungaria: „1 Decembrie, o anexare teroristă a Transilvaniei”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-provocare-in-presa-din-ungaria-1-decembrie-o-anexare-terorista-a-transilvaniei/