REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

November 13, 2014 •Călin Popescu Tăriceanu •Views: 45612

Declarație stupefiantă a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, făcută ieri la Sfântu Gheorghe la o întâlnire cu aleșii UDMR din Covasna. Acesta nu s-a pronunțat ferm împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru care luptă UDMR, în schimb a afirmat că românii din zonă ar trebui să cunoască limba maghiară.

Vezi și VIDEO. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc: ,,(…) Toată lumea care trăieşte din impozite, din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”

Potrivit covasnamedia.ro, Tăriceanu a evitat să se pronunțe cu privire la autonomia pe criterii etnice, însă a spus că în opinia lui în zona Covasna și Harghita toți cetățenii ar trebui să știe atât limba română cât și limba maghiară. ”Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată”, a spus Tăriceanu citat de covasnamedia.ro.

După ce în februarie 2013 primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, afirma faptul că în județele Covasna și Harghita limba maghiară este obligatorie (detalii aici), a venit rândul președintelui Senatului, al doilea om în stat, să afirme faptul că românii din cele două județe ar trebui să cunoască limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință ÎCCJ care dovedește cum sunt DICRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE ROMÂNII din Covasna. ÎCCJ a anulat IREVOCABIL o decizie CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ OBLIGATORIE pentru o funcție publică într-o primărie din Covasna DOCUMENTE

FOTO: sighet247.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

 1. GABOR says:

  Ti.a crapat si singurul neuron functionabil musiu Tariceanu.Cum dracu sa cunosc obligatoriu maghiară in Romania?

 2. George Drăgușin says:

  E deajuns c-o știi tu,lepră,cum ai dat „Gojdu”, în ungurește?!

 3. Cris says:

  Omul nu mai e pe treaba lui, e ratacit. Bietul de el, i-a murit si ultimul neuron.

 4. LASZLO ERDEI says:

  in Romania limba oficiala este ROMANA.Cine nu cunoaste limba romana este liber sa aleaga alta tara din lume care o sa-i permita acest lucru.Apropo in Italia comunitatea de romani este mai numeroasa decat secuii din Covasna ,oare ei cer limba oficiala romana in Italia?

  • Adrian says:

   Exceptional comentariul dumneavoastra,care desi aveti un nume maghiar sunteti o persoana lucida si corecta;exact ,oriunde in Europa nu numai in Italia ci si in Spania,Germania,Germania,Franta desi multi din cei care lucreaza acolo sunt si cetateni ai tarilor respective,ei sunt constienti ca trebuie sa invete bine limba tarii si sa respecte corect legislatia de acolo,sa se exprime cat mai bine in limba oficiala a tarii si mai ales sa urmareasca sa nu discrimineze pe nimeni mai ales pentru etnie.Eu provin dintr-o familie mixta romana-ungara si cunosc foarte bine psihologia ambelor etnii din Ardeal,de aceea va multumesc pentru corectitudine si luciditate.

  • Elena says:

   Felicitari si respect pentru coloana vertebrala!

 5. marius says:

  Baaaaa! Ce inseamna asta?! Suntem in ROMANIA,nu ungaria…..ROMANIA!!!!! Daca vrei limba maghiara mergi in ungaria…. Nenorocitule!!!!

 6. gaf says:

  ce poti astepta de la un tradator, ce sa declare altceva? cat l-om mai suporta pe individ oare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-tariceanu-in-covasna-romanii-din-covasna-si-harghita-ar-trebui-sa-stie-limba-maghiara/