REVOLTĂTOR. UDMR îi solicită lui Iohannis eliberarea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

November 24, 2018 •UDMR •Views: 3254

Deputaţi maghiari din România i s-au adresat printr-o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care i-au solicitat să ia măsuri pentru a rezolva într-un mod liniştitor cazul tinerilor din Târgu Secuiesc, “condamnaţi pe nedrept în cadrul procesului secuiesc de terorism”. Totodată a fost înaintată şi petiţia semnată de peste 10.000 de susţinători ai cauzei, transmite agenția de presă ungară MTI.

Vezi și TERORISM. Extremiștii maghiari Szocs Zoltan şi Beke Istvan, condamnați definitiv pentru acte de terorism împotriva românilor

Preşedintele PMP de Covasna, deputatul Terza-József Kulcsár a declarat vineri pentru agenţia ungară de presă MTI, că petiţia a fost depusă de un număr de cinci deputaţi maghiari din România. Iniţiatorii şi semnatarii au cerut şefului statului român, ca prin intermediul tuturor mijloacelor diplomatice şi a altor căi posibile, să ia măsuri împotriva sentinţei judecătoreşti prin care cei doi activişti transilvăneni ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM), István Beke şi Zoltán Szőcs au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu executare, cu acuzaţia de terorism.

Petiţia a fost înaintată de senatorul László Ödön Fejér, respectiv deputaţii József Kulcsár-Terza, Erika Benkő, Zsolt Bíró şi Botond Csoma. Deputaţii maghiari speră ca cele descrise în petiţie să ofere suficiente raţionamente pentru ca preşedintele să se poată asigura de faptul că sentinţa este nefondată şi că au existat vicii procedurale grave, motiv pentru care să demareze procesul pentru anularea acesteia.

FOTO: Kelemen Hunor, liderul UDMR, și Beke Istvan, unul dintre teroriștii condamnați definitiv, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to REVOLTĂTOR. UDMR îi solicită lui Iohannis eliberarea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

 1. George says:

  Indivizii din poza, va spun eu, nu reprezinta nici macar 1% din maghiarimea romana.

 2. Adrian says:

  In caz că nu ați observat. Cei doi teroriști unguri încă mai poarta pe hainele lor însemnele unor organizații xenofobe, șovine, antiromânești , horthyste , rasiste , antisemite, chiar și acum când sunt în închisoare.

 3. kermit says:

  Ca bine zice proverbul … ” Cine se aseamana se aduna “

 4. Victor Go says:

  Atîta timp cît scrie pe buletinul lor România,înseamnă că trăiesc în România nu in Ungaria.

 5. Gheorghe says:

  Suficiente argumente? Se inscriu la libera exprimare, nu la argumente juridice. Toate declaratiile Udmr, desi antinationale, nu sunt considerate probe, sunt libertate de exprimare. Atunci, de ce nu sunt considerate la fel si petitiile lor?

 6. emil says:

  Politicienii udmr și cei 10 000 de semnatari ,ar trebui și ei condamnați pentru sprijinirea teroriștilor , istván beke şi zoltán szőcs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. UDMR îi solicită lui Iohannis eliberarea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-udmr-ii-solicita-lui-iohannis-eliberarea-celor-doi-extremisti-maghiari-condamnati-pentru-terorism/