REVOLTĂTOR. UDMR, o nouă provocare ordinară în preajma Zilei Naționale

November 15, 2018 • UDMR • Views: 758

Autonomia este singura cale viabilă pentru Ţinutul Secuiesc, aceasta fiind ideea care a stat la baza creării, în urmă cu o sută de ani, a Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) – au subliniat într-o declaraţie comună remisă, miercuri, preşedinţii consiliilor judeţene din Secuime, respectiv, primarii aleşi din cele două municipii secuieşti cu populaţie majoritar maghiară, transmite agenția de presă ungară MTI.

Vezi și BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

Semnatarii documentului – Csaba Borboly, preşedintele CJ Harghita, Ferenc Péter, preşedintele CJ Mureş, Sándor Tamás, preşedintele CJ Covasna, respectiv, Árpád Antal, primarul oraşului Sfântu Gheorghe şi Róbert Ráduly, primarul oraşului Miercurea Ciuc – consideră că solidaritatea a devenit o “cerinţă imperativă” faţă de toţi cei care lucrează pentru binele public în Secuime.

“Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Consiliului Naţional Secuiesc, dorim să facem urările conform acestei moşteniri spirituale. Acesta este centenarul pe care îl sărbătorim noi, lupta de o sută de ani a comunităţii noastre, deoarece pe lângă pierderile suferite nu putem uita, că nu s-a reuşit înfrângerea noastră. Suntem aici şi muncim, comunitatea noastră a supravieţuit acestui secol dificil şi nu vom face compromisuri” – au arătat şefii autorităţilor locale secuieşti în declarţia comună.

În opinia acestora, la adresa unităţii secuieşti a fost lansat un atac coordonat de către cei care “sărbătoresc un alt centenar”, iar pentru a contracara acest lucru, este nevoie de organizaţiile civile, de fiecare maghiar şi fiecare secui din Transilvania.

Cu ocazia aniversării a o sută de ani de la înfiinţare, CNS organizează duminică, în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe, “Marea Adunare a Secuilor”, la care sunt aşteptaţi secuii şi toţi maghiarii transilvăneni care se declară solidari cu aceştia.

Nota mea: UDMR, formațiune politică finanțată de Guvernul României cu milioane de euro anual, formată din cetățeni români de etnie maghiară, contracarează sărbătoriarea Centenarului Marii Uniri. În timp ce solicită respect, lideri UDMR nu manifestă nici cel mai elementar respect față de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

FOTO: udmr.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend