REVOLTĂTOR. Zeci de artiști români participanti la Galele Naționale de Folk „Spirit românesc”, discriminați la Gheorgheni

June 27, 2019 •discriminarea romanilor •Views: 1098

Membrii unei trupe de folk din judetul Neamt au fost discriminati la Gheorgheni, jud. Harghita, la un loc cu alti zeci de artisti romani (folkisti) participanti la Galele Naționale de Folk „Spirit românesc”, care s-au desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in orasul amintit, transmite portalul tvmneamt.ro

Vezi și EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat

Politistul nemtean, Marius Coserariu care conduce grupul de folk ”Eu Cred’‘, povesteste intreaga experienta de la Gheorgheni, pe contul lui de facebook. El a remarcat mai intai ca la Casa de Cultura din Gheorgheni, in fata cladirii, alaturi de drapelul romanesc mai sunt arborate alte doua steaguri pe care el numeste cârpe, unul dintre ele fiind drapelul generator de numeroase scandaluri interetnice, cel al asa-zisului ”Tinut Secuiesc”. ”Priviți această imagine! Puteți comenta? Vreau doar să vă spun atât, că alături de Drapelul României, străjuiește acea cârpă bleu, care ar aparține unui așa-zisa „ținut secuiesc”. Mai mult, la mijloc a mai fost amplasată o cârpă albastră, probabil aparținând vreunei alte grupări secuiești, la fel de ilegală. Poza a fost făcută la Casa de Cultură „Figura” din municipiul Gheorgheni, jud.Harghita, în inima României, acolo unde pe 22.06.2019, am participat la Galele Naționale de Folk „Spirit românesc”.

Politistul nemtean spune apoi cum romanii nu au fost lasati sa se manifeste pe scena Casei de Cultura, autoritatile ferecând cele doua sali de spectacole. Artistii au fost nevoiti sa cante pe o terasa, apoi in holul Casei de Cultura, fara sa le fie asigurata sonorizarea. ”La cele menționate, vreau să mai adaug că am fost profund revoltat de faptul că autoritățile de la Gheorgheni și-au bătut joc de românii veniți din toate colțurile României. Când am ajuns la Casa de Cultură, am constatat că spectacolul nu se va desfășura în sala de festivități, ci undeva pe o terasă. Întrucât a venit ploaia, am fost nevoiți să ne mutăm. Unde? În holul Casei de Cultură. Am cântat „la rece”, fără sonorizare, fără un minimum de condiții. Asta în condițiile în care atât sala mare cât și sala mică erau goale. Pur și simplu ungurii n-au vrut să ne primească, încuind sala mare, considerând că românii nu au ce căuta la Gheorgheni” mai adauga Marius Coserariu.

Integral pe tvmneamt.ro .

FOTO: tvmneamt.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to REVOLTĂTOR. Zeci de artiști români participanti la Galele Naționale de Folk „Spirit românesc”, discriminați la Gheorgheni

 1. Florin says:

  Ar trebui verificat daca exista o adresa oficiala din partea organizatorilor pentru a avea acces in Casa de Cultura si raspusnul primit de la autoritati.
  Daca s-a refuzat accesul in mod nejustificat, trebuie sezizata preferctura si dati in judecata.
  Inclusiv interpelari in parlament. Om gasi si noi pe cineva sa-l intrebe pe magarul ala de kelemen “horor” cand isi baga mintile in cap.
  la anul, fortam portile si cu asta basta. Cum am intrat in cimitirul din Valea Uzului asa intram si in Casa de Cultura.

  • Balogh András says:

   Trebuie rupt forțat eventual incendiat tot ce nu va convine. De construit este un picuț mai greu. Altfel se și vede cât de mult s-a făcut în ultimii 100 de ani.

  • Balogh Andras says:

   Corect.Trebuie forțat,rupt, dărâmat cumva distrus. Dacă de construit nu puteți măcar distrugeți.Doamne câtă minte si câtă civilizație multimilenară.

 2. Mihaiță says:

  Către unul care pe aici se semnează Ioan, dar care nu e român după gândire nici cât unghia degetului mic de la un picior! Păi bine, ardelene, cum vine asta: ” Cirta este in Ardeal, Ardealul nu este Romania…”. Dar ce este Ardealul, după mintea ta? Nu am nimic cu drepturile minorităților, dar nu vi tu să îmi spui mie că Ardealul nu e România, iredentistule!

 3. Sergiu Msrinescu says:

  Lipsa de bun simț ! Ura a patruns in randul etnicilor maghiari din aceste tinuturi .Solutia ar fi ignorarea lor caci vorbele au devenit inutile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Zeci de artiști români participanti la Galele Naționale de Folk „Spirit românesc”, discriminați la Gheorgheni"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-zeci-de-artisti-romani-participanti-la-galele-nationale-de-folk-spirit-romanesc-discriminati-la-gheorgheni/