SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Vicepreședintele executiv al UDMR, Anna Horvath, închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității

May 22, 2019 •justitie •Views: 2110

Vicepreşedintele UDMR Anna Horvath, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnată definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, transmite Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Corund, amendat și obligat la plata unor penalități pentru că nu a executat o sentință definitivă

Potrivit deciziei instanţei, Anna Horvath a fost achitată pentru spălare de bani (detalii despre dosar aici).

Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de 4 ani, perioadă în care Anna Horvath trebuie să urmeze un program de reintegrare socială şi să efectueze 100 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştină Cluj sau Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Zsolt Fodor a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Iniţial, în martie 2018, Anna Horvath a primit la Curtea de Apel Cluj o condamnare de 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, însă Instanţa supremă a admis apelul făcut de vicepreşedintele UDMR, pedeapsa fiind micşorată şi aplicată suspendarea executării.

Tot atunci, Curtea de Apel Cluj a dispus confiscarea sumei de 20.000 lei de la Anna Horvath.

Potrivit DNA, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul municipalităţii pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice.

Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiilor de construire.

Procurorii spun că, pe 13 mai 2016, Anna Horvath i-a pretins omului de afaceri, în schimbul intervenţiilor sale, procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică. Biletele intenţiona să le ofere ulterior, ca stimulent, voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

“Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt şi o firmă ‘agreată’ de inculpata Horvath Anna”, menţionau procurorii anticorupţie.

În aprilie 2017, Anna Horvath a demisionat din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în condiţiile în care a fost pusă sub control judiciar şi a avut mai multe luni interdicţia de a-şi exercita mandatul. 

Sursa: Agerpres

FOTO: maszol.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Vicepreședintele executiv al UDMR, Anna Horvath, închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității

 1. Adrian says:

  Ăștia sunt penalii despre care vorbește Joianiss toată ziua

 2. feritata says:

  Parerea mea este ca tu o sa suferi mult pana vei da coltul,fiindca Dumnezeu e sus si ne vede pe fiecare!! De coruptii romani de ce nu te legi ma cattani???

  • Dan Tanasa says:

   :)) Ca să întrebe proști!!

   • Cristian says:

    Dănuțe, ce-mi place când îi altoiești pe proști :)))))))))
    PS, dar dreptul la vot nu i-a fost suspendat infractoarei pe perioada de probațiune? cred că asta ar fi durut-o cel mai tare…un vot în minus pentru udmr ar fi fost mană cerească pentru noi românii din Transilvania…oricum la alegerile de peste 3 zile cu siguranță n-o să facă pragul de 5% udmr-ul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Vicepreședintele executiv al UDMR, Anna Horvath, închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sentinta-definitiva-vicepresedintele-executiv-al-udmr-anna-horvath-inchisoare-cu-suspendare-si-100-de-zile-de-munca-in-folosul-comunitatii/