ȘOVINISM. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, deranjat de folclorul românesc și drapelul României la zilele orașului

May 7, 2019 •extremism maghiar •Views: 10163

Edilul UDMR din Sfântu Gheorghe a făcut ieri mai multe declarații insultătoare la adresa românilor din oraș la finalul Zilelor Sfântu Gheorghe, care s-au desfășurat în perioada 24 aprilie – 5 mai.

Vezi și EXCLUSIV. Românul amendat la ordinul primarului UDMR Antal Arpad pentru că a fluturat drapelul României de Ziua Națională A CÂȘTIGAT procesul cu Poliția Locală

În cadrul conferinţei de presă organizată  ieri, primarul  municipiului, Antal Arpad, a expus concluziile la care organizatorii au ajuns la finalul evenimentelor desfășurate pe parcursul a 12 zile, dedicate Zilelor Sfântu Gheorghe, transmite Mesagerul de Covasna.

Potrivit primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, ediția cu numărul XXVIII a fost în general un succes, nivelul evenimentelor atingând cote importante de calitate. Anul acesta au venit mulţi turişti la evenimente, programul de pe scena principală a fost foarte apreciat de toată lumea. „Sper că acești oameni au plecat din municipiul Sfântu Gheorghe cu o părere  bună despre oraș și despre cei din acest oraș, eu am primit feed-backuri pozitive de la forte mulți care au venit din alte părți din țară. Foarte mulți au spus că este un oraș foarte curat, ordonat și cu oameni civilizați, și acest lucru  mă face să mă simt mândru și foarte fericit” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, citat de Mesagerul de Covasna.

Și totuși, potrivit Mesagerul de Covasna, edilul a apreciat, „în urma unor feed-backuri primite din partea unor persoane de încredere”(nu au fost precizate numele acestora), că  au existat totuşi  două  puncte negative, şi anume : anularea a 2 evenimente programate să se desfășoare în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe şi programul folcloric propus de Asociațiunea ASTRA – Despărțământul Covasna – Harghita, care a avut loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică pe scena din Piața Sfântu Gheorghe, din zona magazinului Sugaş.

Pentru a lămuri situația, primarul Antal Arpad a precizat: „Compromisul pe care l-am făcut pe ultima sută de metri (în legătură cu prezenţa folclorului românesc pe scena din Piața Sfântu Gheorghe-n.red) nu a fost un plus pentru Sfântu Gheorghe şi cred că va trebui să regândim acest lucru. Au fost discuţii despre formaţiile de muzică populară. Cred că acest tip de eveniment – oferta care a existat în Piaţa Sfântu Gheorghe, este puţin compatibilă cu acest gen de muzică şi de aceea trebuie să găsim soluţii pentru a rezolva această problemă în viitor. Dar suntem deschiși și vrem să rezolvăm și această problemă în sens pozitiv. (…) Am fost pus sub presiune, am făcut acest compromis, dar unii au confundat zilele orașului cu alte evenimente. Nu cred că e locul Zilelor Orașului să defilăm cu drapele. ”

Așadar, primarul UDMR Antal Arpad regretă faptul că le-a permis românilor din oraș să se bucure de un scurt program artistic cu folclor românesc în centrul orașului, la Zilele Sfântu Gheorghe, și că printre spectatorii care au vizionat acest program s-au aflat și români care au fluturat drapelul României.

FOTO: formație românească la Zilele Sfântu Gheorghe, în centrul orașului, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

15 Responses to ȘOVINISM. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, deranjat de folclorul românesc și drapelul României la zilele orașului

 1. Dragos decaru says:

  1 UDMR trebuie dizolvat cat mai curand! Si asa si e oricum o formatiune ilegala.
  2 toate aceste natii tolerate trebuie sa.si aminteasca.n permanenta in ograda cui se afla si a cui autoritate, adica a ROMANILOR trebuie sa respecte cu sfintenie.
  3 limba oficiala e cea romaneasca si ar trebui interzise cat mai curand pancartele si/sau instructiunile in orice alta limba.
  4 data viitoare sa se stranga cat mai multi romani cu cat mai multe steaguri iar daca nu vor fi destule formatii de folclor romanesc, sa se apuce ei sa cante diverse melodii si sa scandeze diverse mesaje antivenetici, antipagani etc.
  5 nu conteaza ca e vb de harghita covasna sau alt judet. Limba romana e singura limba oficiala si poporul roman e stapan!

  • Dan says:

   Corect!
   Noi, românii, trebuie sa sarbatorim Ziua Romaniei in Harghita si Covasna! Cat mai multi! Iar de sarbatorile lor, sa mergem peste ei si sa ii intrecem ca numar, promovand folclorul si traditiile românești in egala masura!

 2. feritata says:

  Mai tanasa,din cate stiu eu ,”zilele oraselor” nu sunt niste festivaluri de muzica populara si nu stiu cate formatii de muzica populara ai vazut tu la “zilele Bucurestiului” de exemplu!?? Daca primarul din Sf. Gheorghe a facut o concesie ca sa nu isi bata joc de romanii pe care i-ati adunat voi acolo,ar trebui sa-i fiti recunoscatori si nu sa va bateti joc de el!! In legatura cu steagurile care iti stau tie si gastii tale in gat,va informez ca majoritatea secuimii are SI CETATENIE UNGARA si nu o sa puteti voi,o mana de extremisti dusi cu pluta,sa-i opriti sa arboreze steagul natiei ai carei cetateni sunt!! Va mirati ca autoritatile nu reactioneaza,dar ele cunosc drepturile cetatenilor unguri din zona,spre deosebire de voi,marii patrioti extremisti ai natiei romane,plini de ura si prostie!! Oricat ati incerca voi,impreuna cu judecatorii vostri “impartiali”,nu o sa-i puteti opri pe unguri sa-si iubeasca tricolorul natiei lor,indiferent unde locuiesc!! Iubirea impusa cu forta se numeste viol si nu cred ca vreti sa fiti etichetati ca fiind niste violatori!!

 3. Decsebál says:

  Matale ai văzut arborate steaguri secuiești sau maghiare in timpul sărbătorii orașului? Husari sau muzica populară patriotică? Mica voastră reprezentatie naționalistă, daco-română a fost încă o dovada ca nu sunteți de încredere. Șmecheria românească are picioare scurte 🙂

 4. Primarul seamana cu un roman care a uitat cine este! says:

  Oare cine ii sunt stramosii?
  Este interesant de aflat…..

 5. angela says:

  Multi turisti din statiunea de interes national Covasna au fost prezenti la aceasta manifestare si au fost fericiti sa auda muzica populara romanesca, pentru ca sunt in tara lor si le place muzica romaneasca. Cum le poti interzice romanilor din intreaga tara, care vin la o manifestare pasnica din Romania, sa nu isi fluture drapelul Romaniei? Este de neinteles pentru oricine acest lucru, chiar si pentru maghiarii care sunt cetateni ai Romaniei!
  Cum este posibil ca drapelul Ungariei sa fluture linistit si sa nu fie huiduit, iar al tarii in care te-ai nascut si in care traiesti sa fie hulit si amendat ?
  Este un non-sens care trebuie amendat de intreaga tara!
  Probabil le pare rau autoritatilor locale ca a fost o manifestare pasnica si ca nu s-au napustit maghiarii – locuitori ai orasului Sf. Gheorghe asupra romanilor – locuitori sau turisti veniti special pentru aceasta manifestare in oras!
  Domnilor conducatori UDMR, sa stiti ca maghiarii de rand sunt mult mai intelepti decat va place sa credeti !!!!

 6. veronica says:

  Cat timp traim in Romania de ce este permis asa ceva?

 7. Alin says:

  Ne mai mira ceva, pai politicul doarme, ei vor campanii nu ii intereseaza ce fac cei din UDMR. Ma simt strain la mine acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ȘOVINISM. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, deranjat de folclorul românesc și drapelul României la zilele orașului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sovinism-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-deranjat-de-folclorul-romanesc-si-drapelul-romaniei-la-zilele-orasului/