Stema UNGARIEI, pe centrul medical din satul natal al liderului UDMR. Cum acaparează simbolic Ungaria județele Covasna și Harghita

January 28, 2019 •UDMR •Views: 5021

Ungaria a construit cu peste 2 milioane de euro un centru medical şi de metodică al Academiei de Hochei din așa-zisul ținutul secuiesc chiar în satul natal al liderului UDMR, Kelemen Hunor, transmitea vineri, 18 ianuarie a.c., agenția de presă ungară MTI.

Vezi și HARGHITA. Centru de îngrijire a talentelor din Miercurea Ciuc, inaugurat cu stema UNGARIEI

Deși se află pe teritoriul României, clădirea în cauză este inscripționată exclusiv în limba maghiară iar pe fațada ei a fost amplasată stema Ungariei.

UDMR avea ocazia acum să demonstreze că are bun simț și că pune în practică, atunci când poate, bilingvismul de care tot vorbește. Doar că liderii UDMR nu-și pot ascunde șovinismul și au inscripționat clădirea doar în limba maghiară. Ca un exemplu a ceea ce ar urma să se întâmple dacă vor obține mult visata autonomie teritorială pe criterii etnice.

FOTO: Momentul inaugurării clădirii. Liderul UDMR Kelemen Hunor în mijloc, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

16 Responses to Stema UNGARIEI, pe centrul medical din satul natal al liderului UDMR. Cum acaparează simbolic Ungaria județele Covasna și Harghita

 1. Dan Deleanu says:

  O parte din bani au fost transferați fraudulos in conturile unor cluburi de fotbal. Ziaristul Tolontan de la GSP a demascat escrocheria. Urmeaza partea cu DNA.

 2. Grigore says:

  Zic că ar fi mai corect să facem noi una in Ținutul Secuiesc și să punem stema României pe ea. Din păcate nu suntem în stare să punem stema României nici pe clădirile publice construite deja.

 3. Vasile says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca! Sincere condoleante familiei! Astra le doresc

 4. Dan says:

  Speram ca procesul este pe rol !!!?

 5. lucian hora says:

  nu se poate asa ceva, niste sovini inimaginabili!!

 6. Vlad says:

  Pe cealaltă parte a clădirii este inscripția în limba română.

 7. Ciprian says:

  Felicitari d-nule Dan Tanasa pentru actiunile dvs intemeiate. Anul trecut in Decembrie am fost la patinuarul din Carta, langa care se afla aceata cladire, si am observat si eu ceea ce dvs tocmai ati sesizat. Si eu m-am intrebat atunci cum este posibil ca in Romania sa fie scris pe o cladire publica numai in limba maghiara. Multumim mult pentru eforturile depuse pentru ca acesta tara sa fie una normala. Sunteti un roman adevarat!

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc frumos! Clădirea este publică, așa este, pentru că este construită din fonduri publice, dar este publică a Ungariei, nu a României. Aici este vorba despre un război hibrid, de acaparare imagologică a zonei. Este inacceptabil ce face Budapesta.

   • Sandor says:

    Dan Tanasa romanii au construit in Transilvania numai blocuri si biserici ortodoxe!!!! Nu uita spania te asteapta acolo unde sunt rudele tale !!!

    • Tiberio says:

     Nu înțeleg de ce nu te muti tu în Spania și lași românii și maghiarii sa trăiască în armonie în România? Aici a fost, este și va fi pământ românesc!

    • kermit says:

     Sandore ! Tiberio iti sugera sa te muti in Spania insa personal cred ca e mai realist sa te cari in Ungaria la gaborii tai cu palarie ( Viktor Orban cel mai oaches gabor impalariat). Cat despre ce au construit romanii in Transilvania , te inseli singur bibicule … Romanii au construit in 100 de ani mai mult decat au facut-o ungurii tai in 1000 de ani de ocupatie …. P.S. Intre 85-90% din edificiile construite in perioada medievala in Transilvania poarta amprenta sasilor si nu a ungurilor. Ungurii nu aveau nici experienta si nici traditie pentru asa ceva. Erau de fapt niste nomazii pradatori si nu putem vorbii de o veritabila civilizatie ungureasca in Evul Mediu timpuriu.

   • kermit says:

    Nu stiu daca exista vre-un act normativ care sa reglementeze astfel de chestii. Oricum imi pare nespus de complicat ca de cate ori avem de a face cu astfel de provocari sa pierdem timp pretios prin salile de tribunal pana la remedierea situatiei Cred ca lucrurile trebuiesc simplificate printr-o lege. Amenzi dupa amenzi tata ! Iar Statul sa aiba posibilitatea sa traga direct din contul primariilor banii fara alte complicatii. Va spun ca se vor inmuia cand se vor trezii cu contul gol. In alta ordine a ideilor e clar ca Budapesta a deposit de mult limita bunului simt. In final noi suntem tampitii fiindca toleram astfel de chestii Avem toate parghile prin care sa-i facem sa respecte regulile pe teritorilul Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Stema UNGARIEI, pe centrul medical din satul natal al liderului UDMR. Cum acaparează simbolic Ungaria județele Covasna și Harghita"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/stema-ungariei-pe-centrul-medical-din-satul-natal-al-liderului-udmr-cum-acapareaza-simbolic-ungaria-judetele-covasna-si-harghita/