INACCEPTABIL. Al doilea om în statul român, prezent la congresul UDMR în care s-a cerut autonomie teritorială pe criterii etnice

February 25, 2019 •politic •Views: 5057

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), a fost prezent sâmbătă, 23 februarie a.c., la Cluj-Napoca la congresul UDMR. Al doilea om în statul român a legitimat cu prezența sa congresul UDMR la care s-au făcut declarații ostile României.

Vezi și Europarlamentarul Cătălin Ivan: UDMR este în afara legii. Activitatea sa este una împotriva statului român

Tăriceanu a ținut chiar și un discurs și a salutat audiența în limba maghiară, fiind aplaudat de membrii UDMR prezenți la congres.

Din păcate, al doilea om în statul român nu a participat la acest congres pentru a apăra interesele statului român în Transilvania ci pentru a legitima acțiunile UDMR ostile României. Președintele Senatului României a legitimat prin prezența sa la acest congres politica extremistă a UDMR și, implicit, radicalizarea formațiunii maghiare care a devenit practic o filială a FIDESZ, partidul de guvernământ din Ungaria condus de Viktor Orban, în România.

La acest congres, girat atât de ALDE cât și de PSD prin prezența în sală a fostului ministru al Apărării Naționale, Mihai Fifor, UDMR a adoptat, în unanimitate, o decizie șocantă dar care se înscrie practic în strategia revizionismului maghiar.

Astfel, Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UDMR va justifica astfel arborarea drapelului Ungariei, alături de steagul secuiesc, pe clădirile publice ale statului român sub justificarea exprimării identitătății naționale a maghiarilor în zonele controlate poitic și administrativ de UDMR.

Decizia adoptată de UDMR, în prezența lui Tăriceanu, este nu doar șocantă ci și ostilă României. În România, simbolurile naționale ale cetățenilor români indiferent de etnie sunt drapelul național al României, imnul național al României și stema României. Decizia UDMR de a adopta drapelul Ungariei ca simbol național al maghiarilor din România este aberantă și trădează lipsa de loialitate a liderilor UDMR, cetățeni români, față de România.

Vezi și REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

De asemenea, tot la acest congres al UDMR girat de al doilea om în statul român, s-au făcut declarații în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, dorită de UDMR și Ungaria și sprijinită de Rusia.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în raportul său în faţa Congresului Uniunii că, pe termen lung, cheia soluţionării relaţiei între majoritatea română şi minoritatea maghiară din România este legalizarea autonomiei, transmite Agerpres preluat de G4Media.

Vezi și Radu Tudor: Politicienilor UDMR le lipsește minima loialitate față de statul care le-a băgat milioane de euro în buzunar

„100 de ani în România, 1.000 în Transilvania, ne-am folosit de Centenarul românesc ca de o ocazie, am spus cu ce am contribuit noi, maghiarii, la dezvoltarea ţării, la construcţia ţării în ultimii 100 de ani şi am formulat foarte clar la ce ne aşteptăm de la statul român. Relaţia majoritate-minoritate trebuie să fie soluţionată pe termen lung şi cheia acestei soluţionări este legalizarea autonomiei, care nu se îndreaptă împotriva nimănui“, a spus Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to INACCEPTABIL. Al doilea om în statul român, prezent la congresul UDMR în care s-a cerut autonomie teritorială pe criterii etnice

 1. You says:

  Românii din zonă știu ungurește dar ungurii nu știu română!😲
  Dacă au și steagul românesc lângă celelalte e bine !
  Dar nu în bernă!😄

 2. Secelean Vasile says:

  SA VEZI SI SA NU CREZI, CINE DRACU ESTE TARICIANU CAND A INVATAT EL UNGURESTE SAU ESTE UN SPION UNGURESC CARE SI-A SCOS FATA ADEVARATA, AM ASCULTAT SI NICI ACUM NU I-MI VINE SA CRED CE AM VAZUT SI ASCULTAT, MAI FRATILOR AM SPUS MEREU SI VA MAI SUN INCA ODATA TREZITIVA ODATA DIN SOMNUL CEL AVETI, CA RAMANEM FARA TARA. CUM I SI POATE PERMITE TARICIANU SA FACA ASA CEVA, MAI ALES CA ARE A DOUA FUNCTIE IN STATUL ROMAN. ACEST OM TREBUIE INPUSCAT PT. TRADARE DE NEAM SI TARA.

 3. Secelean Vasile says:

  SA VEZI SI SA NU CREZI, CINE DRACU ESTE TARICIANU CAND A INVATAT EL UNGURESTE SAU ESTE UN SPION UNGURESC CARE SI-A SCOS FATA ADEVARATA, AM ASCULTAT SI NICI ACUM NU I-MI VINE SA CRED CE AM VAZUT SI ASCULTAT, MAI FRATILOR AM SPUS MEREU SI VA MAI SUN INCODATA TREZITIVA ODATA DIN SOMNUL CEL AVETI, CA RAMANEM FARA TARA. CUM I SI POATE PERMITE TARICIANU SA FACA ASA CEVA, MAI ALES CA ARE A DOUA FUNCTIE IN STATUL ROMAN. ACEST OM TREBUIE INPUSCAT PT. TRADARE DE NEAM SI TARA.

 4. Maria Rusu says:

  Votați-l președinte pe Buimacul de pe Pod!

 5. Anonimul says:

  Inacceptabil!!
  Dar media, presa… Sunt zeci de emisiuni în fiecare seara…pe toate posturile tv…De ce nu vorbește nimeni despre asa ceva,de ce nu vorbesc despre problemele reale ale acestei tari !! De ce nu vorbesc despre cum ne vând tara bucata cu bucata ..ca trăim din ce în ce mai rău… Știu sa vorbească în emisiuni doar despre justiție… Cand tara asta a ajuns de batjocura …
  Cum sa faci asa ceva? Cum sa susții UDMR ul ??!!! Cum sa aprobi cu buna știința orice îți cer ăștia… Pentru ca toate mizeriile umane care ne conduc …sa își asigure viitorul ..distrugând l pe al nostru ..

 6. Anonimul says:

  Inacceptabil!!
  Dar media, presa… Sunt zeci de emisiuni în fiecare seara… Pe toate posturile tv…de ce nu vorbește nimeni despre asa ceva … Știu sa vorbească doar despre justiție… Cand tara asta a ajuns de batjocura …
  Cum sa faci asa ceva? Cum sa susții UDMR ul ??!!! Cum sa aprobi cu buna știința orice îți cer ăștia… Pentru ca toate mizeriile umane care ne conduc …sa își asigure viitorul ..distrugând l pe al nostru ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INACCEPTABIL. Al doilea om în statul român, prezent la congresul UDMR în care s-a cerut autonomie teritorială pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inacceptabil-al-doilea-om-in-statul-roman-prezent-la-congresul-udmr-in-care-s-a-cerut-autonomie-teritoriala-pe-criterii-etnice/