TUPEU. Liderul UDMR Tamas Sandor aşteaptă scuze din partea prefectului de Covasna

November 22, 2018 •UDMR •Views: 1029

Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, aşteaptă scuze din partea prefectului Sebastian Cucu, ca urmare a declaraţiilor considerate discriminatorii şi insultătoare la adresa maghiarilor, transmite agenția de presă MTI.

Vezi și Prefectul de Covasna despre refuzul demnitarilor UDMR de a participa la Ziua Națională: poate fi considerat un act ofensator

Potrivit MTI, Tamas Sandor a avut obiecţii la adresa afimaţiilor prefectului de Covasna care a declarat marţi la o conferinţă de presă, că ar fi o ofensă dacă oficialii aleşi ai judeţului ar sta deoparte în data de 1 decembrie, de sărbătorirea Centenarului, şi a sugerat, de asemenea, că nu este de dorit ca oficialii maghiari să vorbească la ceremonie.

Politicianul UDMR a amintit la o conferinţă de presă organizată joi, la Sfântu Gheorghe, că prefectul a declarat: “refuzăm participarea unor lideri care nu înţeleg că prin comportamentul lor, prin discursurile lor, pot discrimina o parte a comunităţii, pot insulta statul român şi simbolul acestuia”. În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean, prefectul a făcut o distincţie între cetăţenii de etnie română şi cei de etnie maghiară ai judeţului şi a insultat oficialii aleşi dar, în acelaşi timp, a mai afirmat că îi consideră pe maghiari ca o comunitate în care nu are încredere.

FOTO: Tamas Sandor, captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TUPEU. Liderul UDMR Tamas Sandor aşteaptă scuze din partea prefectului de Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tupeu-liderul-udmr-tamas-sandor-asteapta-scuze-din-partea-prefectului-de-covasna/