UDMR a boicotat Referendumul pentru căsătorie. Județele Covasna și Harghita, cea mai slabă prezență la urne

October 8, 2018 • UDMR • Views: 2104

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), principala formațiune politică a comunității maghiare din România, a îndemnat electoratul să-și exercite dreptul democratic, să participe la referendum și să voteze fiecare, conform conștiinței. În realitate însă, în teren, UDMR a boicotat cât a putut acest demers democratic. Electoratul UDMR a stat acasă, refuzând să se comporte democratic.

Vezi și BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

„UDMR cere electoratului să-și exercite dreptul democratic, să participe la referendum și să voteze fiecare, conform conștiinței – a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor”, anunța sec o știre pe pagina oficială a formațiunii maghiare din data de 21 septembrie a.c..

În schimb, fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, a anunțat public vineri că nu va participa la referendum, susţinând că toată lumea are interesul să se construiască o societate tolerantă, însă din campania electorală rezultă că se merge într-o direcţie greşită, transmite Mediafax. Ulterior, Președintele UDMR, Kelemen Hunor a votat, duminică, la referendum, la o secție de votare din Cluj-Napoca, după ce sâmbătă a vrut să voteze la Arad, dar nu avea buletinul la el, informează Mediafax.

În relitate însă, în teren, UDMR a boicotat acest exercițiu democratic. Cea mai slabă prezență la urne a fost în județele Covasna (8,5%) și Harghita (11,1%). O prezență foarte slabă a fost și în celelelate două județe cu un bazin important de votanți UDMR, Mureș (15,7%) și Satu Mare (14,4%). În Covasna, 16 secţii de votare nu au atins, la închiderea secţiilor de votare, pragul de 3%, transmite Mediafax.

Date complete despre prezența vot la acest referendum aici.

FOTO: gandul.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

2 Responses to UDMR a boicotat Referendumul pentru căsătorie. Județele Covasna și Harghita, cea mai slabă prezență la urne

  1. gutu says:

    Foarte bine ca lau boicotat,sint mindru pentru ca sint harghitean.

  2. Mary says:

    Dragi concetateni maghiari va credeam oameni de buna credinta dar m-am inselat amarnic. O sa va placa urmarile pentru copiii vostri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend