UDMR, împotriva preluării cimitirului de la Valea Uzului de către MApN

July 9, 2019 •UDMR •Views: 411

Parlamentarii UDMR Tanczos Barna şi Korodi Attila s-au declarat împotriva preluării de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului de la Valea Uzului, susţinând că o astfel de măsură ar fi ilegală şi că Primăria Sânmartin (judeţul Harghita) a demonstrat că poate avea grijă cum se cuvine de acest cimitir, transmite DC News.

Vezi și EXCLUSIV. MApN, raport BOMBĂ despre situația din Valea Uzului: Primăria Sânmartin a PROFANAT cimitirul de la Valea Uzului. Crucile soldaților unguri, amplasate pe suprafeţele de teren pe care figurează morţi de război de alte naţionalităţi. Raport COMPLET despre cimitirul de la Valea Uzului

„În niciun caz nu o să fim de acord cu preluarea de către minister (MApN – n.r.), pentru că ministerul nu a dorit să caute o soluţie, ci a preanunţat o naţionalizare, pentru că nu s-a consultat nicio secundă cu Primăria Sânmartin cu privire la preluarea unui bun aflat în domeniul public al comunei Sânmartin. Din câte ştiu, în momentul de faţă, legea nu permite o asemenea naţionalizare, o preluare în proprietatea statului din proprietatea autorităţii publice locale, fără acordul autorităţii publice locale”, a declarat senatorul Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc.

Şi liderul Grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, s-a declarat împotriva acestei propuneri, până când partea română şi cea ungară nu ajung la un numitor comun pe acest subiect, reafirmând faptul că Primăria Sânmartin poate avea grijă de cimitirul militar de la Valea Uzului.

„Comuna Sânmartin cred că a demonstrat că poate să aibă grijă de această zonă, să fie îngrijită şi după ce se ia o decizie comună, atunci să fie aplicată. Pentru că Primăria Sânmartin, care are cimitirul în domeniul public, a demonstrat că poate avea grijă cum se cuvine de acest cimitir important”, a spus Korodi. El a susţinut că este foarte important ca cele două comisii reunite de experţi din România şi Ungaria să-şi continue activitatea, punctând faptul că doar acestea pot aduce obiectivitate în evaluarea situaţiei şi în luarea deciziilor.

Integral pe DC News

FOTO: Kelemen Hunor, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to UDMR, împotriva preluării cimitirului de la Valea Uzului de către MApN

 1. Ungurean marian says:

  Pana acum nu ați fost în stare sa aveți grija de acel cimitir eu cred ca ministerul apărării e singurul care poate avea grija de acel cimitir și va lăsa porțile deschise sa poată întra cine vrea acolo pt ca este un cimitir internațional nu cum face mafioți din UDMR închid tot

 2. Constantin says:

  Pai sa fie data in judecata primaria respectiva pentru faptul ca NU a avut grija “cum se cuvine” de acel cimitir. Sa vedem cum demonstreaza in fata justitiei ca nu e asa cand tot mapamondul a vazut ce au facut.

 3. Primăria Sânmartin (judeţul Harghita) a demonstrat că poate discrimina romanii says:

  Primăria Sânmartin (judeţul Harghita) trebuia sa asigure accesul in cimitir de ziua eroilor !!

  Faptul ca s-a pus lacat cu insemnele Ungariei pentru UDMR inseamna:

  “Primăria Sânmartin (judeţul Harghita) a demonstrat că poate avea grijă cum se cuvine de acest cimitir”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR, împotriva preluării cimitirului de la Valea Uzului de către MApN"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-impotriva-preluarii-cimitirului-de-la-valea-uzului-de-catre-mapn/