UDMR, responsabilă direct în cazul tinerilor cu bombe din HVIM

May 20, 2016 •extremism maghiar •Views: 11049

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) confirmă ceea ce eu susțin de foarte mult timp: ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM este o organizație extremistă, șovină, neo-fascistă, care acționează activ împotriva României chiar pe teritoriul României.

Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, au fost trimiși în judecată de DIICOT, în stare de arest preventiv, fiind acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie de anul trecut de la Târgu Secuiesc, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, citat de Agerpres. Potrivit DIICOT, cei doi sunt acuzați de instigare la infracțiunea de atentat contra unei colectivități, săvârșită în condițiile Legii nr.535/2004 — privind prevenirea și combaterea terorismului; instigare la infracțiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

„Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetățeni străini și cu dublă cetățenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii naționalist-extremiste ungare ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilități fizice, în vederea inițierii de acțiuni violente care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste și revizioniste promovate prin mesaj public de membrii respectivei organizații iredentiste (refacerea ”Ungariei Mari”)”, se arată în comunicatul DIICOT. Constatările DIICOT sunt terifiante și ar trebui să schimbe modul păgubos în care elita politică de la București se raportează la zona Covasna-Harghita, pe care a abandonat-o practic în brațele UDMR.

Doar că HVIM acționează pe teritoriul României de foarte mult timp, nu doar din 2014. Despre activitatea ostilă statului român pe care o desfășoară membrii HVIM pe teritoriul României am scris în repetate rânduri în ultimii 7-8 ani. În august 2009 am sesizat public Președintele României și conducerea Senatului și a Camerei Deputaților cu privire la intensificarea activităților ostile României desfășurate de membrii HVIM pe teritoriul României (detalii aici). Din păcate, ani de zile instituțiile publice ale statului m-au ignorat și au tolerat desfășurarea acestor băieți și fete care ar vrea să vadă Transilvania alipită la Ungaria cu orice preț, chiar și cu prețul vărsării de sânge românesc.

UDMR, complicele HVIM

Ceea ce instituțiile publice ale statului refuză încă să spună este că HVIM nu putea să se manifeste atât de liber și dezinvolt fără largul concurs al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), organizație care a tolerat și încurajat manifestările extremiste ale membrilor HVIM. Tineretul HVIM a fost finanțat sub diferite forme, prin asociații paravan, iar manifestările publice ale acestora au fost tolerate în orașele controlate de UDMR.

UDMR a refuzat să se delimiteze de acțiunile acestor indivizi, încurajând tacit sau mai puțin tacit propagarea ideologiei extremiste promovate de acești tineri plini de ură împotriva românilor. În 2015 membrii HVIM din Târgu Secuiesc au propus adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care unei străzi din municipiu să-i fie atribuit numele criminalului de război Wass Albert. Consilirii locali ai UDMR au votat în favoarea propunerii HVIM iar proiectul a fost adoptat (detalii aici). În 2014 primarul UDMR din Sfântu Gheorghe le lua apărarea tinerilor din HVIM care au organizat în incinta Casei Meşteşugarilor, clădire aflată în proprietatea oraşului, o festivitate memorială dedicată zilei de 13 septembrie 1940, ziua intrării armatei ungare în Sfântu Gheorghe (detalii aici). Beke Istvan era un partener de afaceri cu Primăria Târgu Secuiesc, condusă de un primar UDMR (detalii aici). Tinerii de la HVIM au fost în repetate rânduri finanțati, prin asociații paravan, din fonduri publice ale unor instituții publice controlate de UDMR (un exemplu aici). În 2009 liderul HVIM din Ungaria ținea prelegeri publice chiar în incinta bibliotecii județene din Covasna din Sfântu Gheorghe, cu largul concurs al edilului UDMR al orașului care a tolerant astfel de manifestări. De altfel, tinerii de la HVIM sunt nelipsiți la toate manifestările publice, fiind mereu tolerați și încurajați de liderii UDMR.

Din nefericire, nu doar tineretul care acționează în HVIM este animat de ideologia revizionistă maghiară. O serie întreagă a organizații, în aparență inofensive, promovează aceeași ideologie însă la adăpostul discursului „european”. De altfel UDMR este animată de aceleași idealuri autonomiste și separatiste ca și tinerii din HVIM doar că UDMR are un discurs mai „echilibrat”. UDMR nu are o organizație de tineret, ceea ce face ca tinerii din HVIM sau din alte astfel de organizații să fie de fapt organizațiile de tineret ale UDMR, toate animate de aceeași ură antiromânescă și de ideologia revizionistă și autonomistă.

FOTO: membrii HVIM pe străzile din Târgu Secuiesc împotriva Tratatului de la Trianon, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to UDMR, responsabilă direct în cazul tinerilor cu bombe din HVIM

  1. CALIN MANTA says:

    Ceea ce nu vreti sa intelegeti e ca 90 % din maghiari se secui au idei din astea in capo. Sint de un sovinism feroce. De mici sint educatio sa urasca romanii, deci cum sa te mai miri de asemenea rezultate!?
    Sint necesare legi aspre adioptate in parlament de urgenta pentru pedepsirea din fasa a acestor mongoloizi cu pretentii Europene…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR, responsabilă direct în cazul tinerilor cu bombe din HVIM"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-responsabila-direct-in-cazul-tinerilor-cu-bombe-din-hvim/