UDMR vrea separatism pe criterii etnice în Cimitirul eroilor de la Valea Uzului. La Sinaia, românii și ungurii sunt înhumați în același Cimitir al eroilor FOTO

May 31, 2019 •sovinism maghiar •Views: 2500

UDMR vrea cu orice preț scoaterea crucilor și a monumentului amplasate în cinstea eroilor români de Primăria orașului Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. Politicienii UDMR nu concep ca eroii români să fie înhumați în același cimitir cu soldații unguri și fac presiuni pentru scoaterea crucilor eroilor români din cimitir.

Vezi și Istoricul Marius Diaconescu despre gestul liderilor UDMR în cazul cimitirului de la Valea Uzului: „o acţiune provocatoare la adresa românilor”

„Noi am cerut şi cerem un singur lucru: cimitirul, în care au existat cercetări documentate şi care a fost şi este în grija comunei Sânmartin şi unde sunt înmormântaţi soldaţii armatei austro-ungare, să rămână aşa cum a fost înainte ca autorităţile de la Dărmăneşti să intre abuziv în acest cimitir, să fie restabilită starea iniţială, după care să se înceapă discuţiile aşa cum prevede legislaţia internă şi acordurile internaţionale semnate şi ratificate de România pentru a ajunge la o soluţie comună”, declara Kelemen Hunor pentru Adevărul în data de 10 mai a.c..

După aproape două săptămâni, în plină campanie electorală, UDMR a decis să rupă protocolul de colaborare cu coaliția PSD-ALDE doar pentru că nu sunt scoase crucile ridicate în cinstea eroilor români înhumați la Valea Uzului.

„Începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect. Evenimentele din aceasta dimineață au întrecut orice măsură. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă, și solicităm în continuare autorităților să înlăture construcțiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului și să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmănești și ale celorlalți autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor”, scria în data de 23 mai a.c. Kelemen Hunor pe Facebook (detalii aici).

Așadar, UDMR vrea cu orice preț separatism pe criterii etnice până și în cimitirul internațional al eroilor de la Valea Uzului. Pentru că acolo sunt înhumați soldați unguri, românii nu au ce căuta acolo, ne spune UDMR.

Între timp, ca o dovadă în plus a toleranței românești și a intoleranței promovată atât de agresiv și isteric de liderii UDMR, în frunte cu Kelemen Hunor, în Cimitirul eroilor din Sinaia își dorm somnul de veci soldați români, unguri și germani.

La Sinaia se poate. La Valea Uzului nu. Pentru că așa vrea UDMR.

Cruci ale soldaților germani înhumați în Cimitirul eroilor din Sinaia. FOTO: doru.wordpress.com
Monument în memoria a 12 soldați unguri înhumați în Cimitirul eroilor din Sinaia. FOTO: doru.wordpress.com

FOTO: Cimitirul eroilor din Sinaia, doru.wordpress.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to UDMR vrea separatism pe criterii etnice în Cimitirul eroilor de la Valea Uzului. La Sinaia, românii și ungurii sunt înhumați în același Cimitir al eroilor FOTO

  1. Arnold Hegyi says:

    Ia calmante ..esti dus rau de tot…dar mai avem rabdare pana o sa te duci de tot! La balaceanca cu tine ! 😀

  2. Constantin says:

    Parca e dintr-un banc cu Gheroghe si Pizsti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR vrea separatism pe criterii etnice în Cimitirul eroilor de la Valea Uzului. La Sinaia, românii și ungurii sunt înhumați în același Cimitir al eroilor FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-vrea-separatism-pe-criterii-etnice-in-cimitirul-eroilor-de-la-valea-uzului-la-sinaia-romanii-si-ungurii-sunt-inhumati-in-acelasi-cimitir-al-eroilor-foto/