Ultramaraton fantastic. Levi a străbătut România în alergare de la vest la est. A doua oară.

August 18, 2020 •social •Views: 294

Levente Ioan Polgar, ultramaratonist, sau Levi, așa cum este cunoscut pe rețelele de socializare, și Cristian Gheorghe, student, sunt doi români simpli care au ales să petreacă zilele toride de august în alergare, prin România, de la Jimbolia către Vama Veche.

Citește și RESPECT. Doi români de etnie maghiară pentru România

Nu foarte mulți dintre dumneavoastră îi cunoașteți, însă cu siguranță, zilele acestea i-ați întâlnit pe traseu. Ați văzut mai întâi o bicicletă pe portbagajul căreia flutura semeț Drapelul Național și mai apoi un alergător fără o mână, îmbrăcat într-un tricou galben inscripționat cu litere de-o șchioapă „INVICTUS”.

Pentru Levi, povestea celor 1000 de km începe în anul 2015 când a documentat și planificat logistica complicată a acestui ultramaraton fantastic, care străbate România de la vest la est, pe ruta Gara Jimbolia – Tmișoara – Arad – Deva – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Câmpulung – Târgoviște – București – Fetești – Constanța – Mangalia – Vama Veche.

În 2016 a și reușit să-l pună în practică alături de Viorel Florin Rîmniceanu, din Petrila, bifând cu succes o serie de premiere:

 • primul cros al României de la vest la est, pe o distanță de 1000 km;
 • primul cros de 1000 km realizat de o persoană cu nevoi speciale;
 • primul tandem format dintr-un biciclist (Viorel Florin Rîmniceanu, din Petrila) și un atlet cu nevoi speciale, Levi.

Merită menționat că proiectul din 2015 – 2016 a fost finanțat exclusiv din banii celor 2 temerari, iar situația materială modestă a celor doi le-a permis doar o alimentație și condiții de odihnă spartane, fiind nevoiți să facă bivuac pe timpul nopții, în cort, pe marginea drumului. De asemenea, echipamentul sportiv folosit nu a fost unul extrem de performant.

Toate aceste lipsuri au fost compensate de o voință de fier și de dorința de a arătă că viața se termină numai atunci când inima se oprește. Anul acesta, la 4 ani distanță de la prima reușită, Levi a reluat proiectul, alături de Cristian Gheorghe din Vâlcea.

Cei doi au susținut prin efortul lor cauza celor de la Invictus Romania, proiect dedicat recuperării fizice și psihice prin sport a militarilor răniți în teatre de război. De data aceasta, la reușita proiectului s-a alăturat și Decathlon Romania. Astfel, magazinele Decathlon de pe traseu au devenit puncte de reper ale celor doi și au susținut tandemul Levente Polgar – Cristian Gheorghe oferind o parte din echipamentele sportive necesare.

Ne bucurăm că am putut fi de ajutor și le urăm mult succes în continuare, pentru ultimii 5 kilometri pe care îi mai are de alergat până la Vama Veche. Go Invictus!

FOTO: Levente Ioan Polgar/facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Ultramaraton fantastic. Levi a străbătut România în alergare de la vest la est. A doua oară.

 1. BRANCOVEANU CONSTANTIN-boer vechi si domn crestin says:

  Felicitari ! pentru dumneavoastra ca a-ti semnalat evenimentul;
  Felicitari ! echipei Levi si Cristi cu urari de cat mai multe succese viitoare.

 2. Mihaly-Gabor Both says:

  Gratulálok Leventének! Totodată felicitări și lui Cristian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ultramaraton fantastic. Levi a străbătut România în alergare de la vest la est. A doua oară."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ultramaraton-fantastic-levi-a-strabatut-romania-in-alergare-de-la-vest-la-est-a-doua-oara/