UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Lider al coaliției de guvernare de la Budapesta, în vizită la cimitirul de la Valea Uzului. CJ Harghita stabilise anterior că cimitirul poate fi vizitat doar duminica

June 5, 2019 •Ungaria •Views: 2131

Harrach Peter, președintele executiv al KDNP, formațiune aflată la guvernare în Ungaria, alături de FIDESZ, condus de Viktor Orban, a efectuat ieri, 4 iunie, o vizită la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Vezi și EXCLUSIV. Fake news propagat de UDMR, demontat de OCPI Bacău: Cimitirul Internațional Valea Uzului aparține UAT Dărmănești

Președintele KDNP este vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Harrach Peter a fost însoțit la Valea Uzului de primarul UDMR din Sânmartin, Gergely Andras. Liderul ungar a depus o coroană de flori la monumentul ostașilor maghiari înhumați la Valea Uzului cu ocazia zilei de 4 iunie, Ziua unității naționale în Ungaria, o zi în care autoritățile de la Budapesta comemorează Tratatul de la Trianon.

Vizita vine la doar o zi după ce Consiliul Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, a introdus un program de vizitare a cimitirului militar internațional de la Valea Uzului. Potrivit acestui program, cimitirul poate fi vizitat în fiecare zi de duminică, între orele 16,00 și 17,00, pe baza programărilor prealabile, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Harghita.

Delegația din Ungaria a intrat insă în cimitir într-o zi de luni.

Măsura CJ Harghita are scopul de a bloca accesul în cimitir tuturor românilor care doresc să participe la evenimentele dedicate Zilei Eroilor ce vor avea lor mâine, 6 iunie, la Valea Uzului.

FOTO: primarul UDMR din Sânmartin, Gergely Andras, al doilea din stânga, și Harrach Peter, al treilea din stânga, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Lider al coaliției de guvernare de la Budapesta, în vizită la cimitirul de la Valea Uzului. CJ Harghita stabilise anterior că cimitirul poate fi vizitat doar duminica

 1. Boss says:

  Bai dan tanase. Bine ca te ai nascut dar pacat ca traiesti idióta prost din Sfantu-Gheorghe. Ai avut noroc ca fetita mea de 3 ani éra ci mine cand te am vazut in fata Tribelului ca daca nu éra cu mine acum nu ai scrie aici ci ai fi in spital. Dar odata tót ő sa te prind dar atunci vai de capu tau. Asa te bat ca ő sa te caci pe tine handicapat ce esti.

 2. Giulușan Valeriu Marcel says:

  Așa să le-ajute Dumnezeu!

 3. geo says:

  INSTANTANEU… devenim pătimașii Cimitirului International de la Valea Uzului!! Cum s-a ajuns aici?! 25 ani ne-a durut in spate de eroii de la Valea Uzului, nu reacționăm când trebuie, vine CENTENARUL și devenim iubitori de țară, nem și eroi!! Ce fel de guvernări am avut și avem? Suntem sau nu suntem STAT NAȚIONAL UNITAR SI INDIVIZIBIL?!!Ungurii și-au văzut de interesele lor, au mers cu picătura și iată unde duce somnul rațiunii!!

 4. 😛 says:

  Cred că te plictisești foarte mult în viața ta măi Tănase! N-ai și tu altă treabă? Da știu, sânt oameni care trăiesc din munca grea și ești tu care trăiește din postări provocatoare, și din instigarea poporului care trăia în liniște până nu ai apărut tu.
  Să de-a Dumnezeul cel mare, și de acum încolo mă rog în fiecare zi, ca să rămâi în toate viața ta așa cum ești acum, un ac care jignește curul poporului!

  • Adi says:

   Mai bine i-ai beli p…la lu’ dom’ Tanase, maghiar nesimtit.
   Ce( plm) nu intelegeti voi maghiarii sunt urmatoarele:
   1. traiti si veti trai in ROMANIA, ca va place sau nu
   2. terenul respectiv se afla in componenta teritoriala a judetului Bacau(conform ANCPI), deci pimaria sanmartin si cj harghita nu au nici un dreptul sa dea in viata asta vreo dipozitie ce depaseste aria sa de competenta.
   3. nu ar trebui sa te bagi in treburi care te depasesc moral, intelectual si care afecteaza integritatea teritoriala a judetului Bacau (si a Romaniei)
   4. daca primaria sanmartin si cj harghia se simt nedreptatite cu apartenenta teritoriala a orice pe luma asta se pot adresa instantelor de judecata.
   5. comuna sanmartin nu se invecineaza cu judetul Iasi

   • 😛 says:

    Adi, nu mă interesează evenimentul petrecut cu cimitirul respectiv! Pur și simplu urăsc oamenii care provoacă scandal atât.
    Și când spui instituția României, mai gândește-te puțin, dacă ai pus măcar o piatră în clădirea respectivă!
    Restul rezolvă țuica. Nu-i așa?
    Peas ✌️

 5. Adrian C. says:

  Mizerie, mizerie, mizeria. Udemerei astia nu au iesit inca din pestera. Asta este abordarea.

 6. emil says:

  ca, vizitează Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, o delegație din ungaria, nu e o problema, marea problema e a autorităților din Romania ca,permite udmr-ului sa decidă cine are voie și cine nu are voie, sa viziteze Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

 7. Amfion says:

  Amestec in treburile interne ale Romaniei?

  • Radu says:

   Ne vedem pe 6 la cimitir !!!

  • Doinita says:

   In Romania, pe pamant romanesc… milioane de soldati romani si-au dat viata se intampla o asemenea ingratitudine fata de memoria lor… ce sa ceri guvernului, parlamentului… ce sa ceri romanilor care conduc aceasta tara… daca ei nu cunosc istoria, nu au luat bacalaureatul decat asa cum se stie si cand… adat Dumnezeu…se rasucesc mortii in gropi… iar acesti maghiari isi permit can in tara noastra sa fac ce vor… ei, o minoritate de 1 milion, fata de majoritatea de 20 milioane…pai sa nu-i scuturi si sa dai cu ei de pamant… nu cu toti, ci numai cu cei rai!

   • petru says:

    Corect.România nu are un președinte de țară care să apere integritatea țării și nici un CSAT care să reacționeze prompt ,oare sunt complici ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Lider al coaliției de guvernare de la Budapesta, în vizită la cimitirul de la Valea Uzului. CJ Harghita stabilise anterior că cimitirul poate fi vizitat doar duminica"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ungaria-intervine-la-valea-uzului-lider-al-coalitiei-de-guvernare-de-la-budapesta-in-vizita-la-cimitirul-de-la-valea-uzului-cj-harghita-stabilise-anterior-ca-cimitirul-poate-fi-vizitat-doar-duminic/