Ungaria: Premierul Viktor Orban apreciază susținerea majorității naționale și a politicienilor din România

November 17, 2018 • Ungaria • Views: 689

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat vineri că nu are rost ca ţara sa să susţină firme care ulterior sunt expuse unor măsuri adverse ale guvernelor din alte state. El a cerut partidelor etnice maghiare din ţările vecine Ungariei să se asigure mai întâi că au sprijinul majorităţilor naţionale respective pentru astfel de iniţiative şi a dat ca exemplu România, unde Ungaria poate implementa programe de dezvoltare economică, cu acordul naţiunii majoritare, transmite MTI, citată de Agerpres.

Vezi și IMPERTINENT. Ministrul de Externe al Ungariei a REFUZAT să transmită un mesaj poporului român cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Site-ul de internet al guvernului de la Budapesta a publicat o înregistrare de la o reuniune cu uşile închise a Conferinţei Permanente Ungare, unde Orban s-a referit şi la relaţiile din cadrul Uniunii Europene.

Potrivit MTI, premierul a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini, care condamna Ungaria. Ca urmare, a arătat el, europarlamentarii unguri din partidele guvernamentale au votat la rândul lor, săptămâna aceasta, împotriva rezoluţiei critice a Parlamentului European privind România.

FOTO: gandul.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

2 Responses to Ungaria: Premierul Viktor Orban apreciază susținerea majorității naționale și a politicienilor din România

  1. Catalin Balau says:

    Prin aceasta atitudine slugarnica pierdem din onoare si respect si in fata altor state europene…..asta daca nu raul este gata facut.

  2. Dan Tanasa says:

    Un aversar declarat al României laudă slugărnicia liderilor politici de la București. În anul Centenarului. Superb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend