VALEA UZULUI. UDMR, acțiuni de defăimare a României la Consiliul Europei

June 27, 2019 •UDMR •Views: 763

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, au informat printr-o scrisoare oficială adresată preşedintelui şi vicepreşedinţilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), grupurilor politice ale Consiliului Europei şi liderilor delegaţiilor naţionale ale statelor membre ale UE cu privire la încălcările de lege comise în Cimitirul militar din Valea Uzului, conform unui comunicat al Uniunii transmis AGERPRES.

Vezi și EXCLUSIV. Fake news propagat de UDMR, demontat de OCPI Bacău: Cimitirul Internațional Valea Uzului aparține UAT Dărmănești

În cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a CE din 24 – 28 iunie, UDMR a atras atenţia partenerilor internaţionali “asupra aspectelor de încălcare a drepturilor minorităţilor în cazul evenimentelor din Valea Uzului.

Korodi Attila a spus că, deşi România se consideră mereu un exemplu în gestionarea situaţiei minorităţilor naţionale, nu aceasta este realitatea percepută de comunitatea maghiară din România”, se precizează în comunicat.

“România, chiar şi în prezent, consideră minorităţile care trăiesc aici un factor de risc pentru siguranţa naţională, de aceea şi legile ţării sunt aplicate cu dublă măsură în cazul nostru: au existat o serie de încălcări de lege în cimitirul din Valea Uzului, mai mult, seria încălcărilor este continuată tocmai de instituţiile statului care continuă să ignore legile ţării. Maghiarii din Transilvania nu doresc altceva decât ca legea să se aplice în mod egal pentru toţi, atunci când drepturile, demnitatea, imaginea comunităţii maghiare sunt afectate”, a declarat Korodi Attila la Strasbourg.

El a prezentat, totodată, şi rezumatul scrisorii în care este descrisă situaţia din Valea Uzului şi căreia i-au fost anexate materiale foto şi video despre evenimentele din 6 iunie, se menţionează în comunicatul UDMR.

FOTO: Kelemen Hunor la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca, Facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.


Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to VALEA UZULUI. UDMR, acțiuni de defăimare a României la Consiliul Europei

 1. Cristi says:

  De ce mai exista UDMR in parlamentul Romaniei? De ce li se da voie sa faca ce vor ?

 2. Balota Ioan Traian says:

  Acïuniel de la cimitirul Valea Uyului au fost generae de scoaterea crcilor şi incendierea a cca a 100 de eroi români în cadrul unui ceremonial păgân ce a avut loc la acest cimitir în 1994, acţiune faţă de care guvernul român nu a luat nici o atitudine la aacea dată.

 3. eusieu says:

  Sper k au aratat in materialele alea foto video si cum au invelit extremistii unguri crucile eroilor români in cimitirul din Valea Uzului, si sa nu mai minta ca ei sunt cei care provoaca si apoi striga in gura mare k sunt victimele abuzulilor si discriminați.

 4. Dan says:

  Maghiarii urlă de dureri închipuite.

 5. Cimitirul Valea Uzului nu este proprietatea minoritatti maghiare says:

  Oare nu exista ziua eroilor pentru preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VALEA UZULUI. UDMR, acțiuni de defăimare a României la Consiliul Europei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/valea-uzului-udmr-actiuni-de-defaimare-a-romaniei-la-consiliul-europei/