VIZITĂ ISTORICĂ. Programul detaliat și traseul complet al Sanctității Sale Papa Francisc în România

April 25, 2019 •Externe •Views: 1518

În perioada 31 mai – 2 iunie a.c., Sanctitatea Sa Papa Francisc va efectua o vizită Apostolică în România. Vizita de stat a Sanctității Sale se desfășoară la invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, care a adresat această invitație prima dată în luna mai 2015, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun, și a reînnoit-o prin scrisoarea transmisă Sanctității Sale în luna martie 2017, transmite Administrația Prezidențială.

Vezi și DECIZIE ISTORICĂ. Șapte episcopi greco-catolici români, martiri ai comunismului, beatificați de Papa Francisc

Invitația Președintelui României a fost completată de cea a Conferinței Episcopilor Catolici din România, precum și de mesajul personal al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pregătirea și desfășurarea vizitei Apostolice în cele mai bune condiții fiind posibilă cu sprijinul tuturor autorităților responsabile, atât publice, cât și religioase.

Vizita Papei Francisc se va desfășura la București, în data de 31 mai a.c., la Șumuleu Ciuc și la Iași, pe 1 iunie a.c., respectiv la Blaj, în data de 2 iunie a.c.

Vaticanul a publicat miercuri, 24 aprilie a.c., programul detaliat al vizitei Papei Francisc în România.

Potrivit MTI, Papa Francisc va sosi în România în ziua de 31 mai, la prânz, și va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Liderul bisericii catolice se va întâlni în acelaşi loc cu premierul României, respectiv cu reprezentanţii societăţii civile şi cu membri ai corpului diplomatic. După-amiază Papa va discuta cu patriarhul ortodox, ÎPS Daniel, întâlnirea desfăşurându-se cu uşile închise, iar apoi va susţine un discurs în faţa Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe. Papa Francisc şi Patriarhul Daniel vor rosti o rugăciune comună la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti, apoi Papa va susţine o slujbă la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din capitală.

Potrivit Biroului de Presă al Sfântului Scaun, la data de 1 iunie ora 10:00, Papa va pleca de la Bucureşti spre Bacău, urmând ca de la Bacău să fie transportat cu elicopterul la Şumuleu Ciuc. Elicopterul va ateriza pe baza aeriană a brigăzii de vânători de munte din Miercurea Ciuc. Slujba papală va începe la ora 11:30 şi va avea loc la altarul în aer liber.

La ora 16:10 Papa va pleca de la Şumuleu Ciuc cu elicopterul şi se va îndrepta către Iaşi, unde va vizita Catedrala Romano-Catolică din Iaşi, apoi va susţine un discurs pentru tineri şi familii, în faţa Palatului Culturii.

Duminică, la Blaj, în cadrul liturghiei care va începe la ora 11, Papa Francisc va beatifica şapte episcopi greco-catolici martiri, iar după-amiaza va întâlni comunitatea locală de rromi, apoi va pleca de la Sibiu spre Roma.

Programul complet al vizitei Sanctității Sale poate fi accesat aici.

FOTO: Papa Francisc, radioinconfidenciaam.com.br

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to VIZITĂ ISTORICĂ. Programul detaliat și traseul complet al Sanctității Sale Papa Francisc în România

 1. mihai says:

  Acest papa a fost pus in functie chiar de cei care l au dat jos pe precedentul papa, care s a opus grupurilor de homosexuali de pe acolo si se pare ca nu a fost pe placul lor , dar se pare ca aceia aveau o influenta mare din pacate. El nu atentioneaza impotriva comportamentului anormal homosexual ci zice ,, cine sunt eu ca sa i judec,, El se considera infailibil, era obligat sa vorbeasca in ton cu scriptura condamnand ceea ce este o ,,uraciune,, ceva pentru care se stie ce soarta au avut cele 2 cetati Sodoma si Gomora. O paranteza, cercetarile de azi sustin ca acolo in Sodoma, a fost ceva suprafiresc , fiind descoperite substante care numai la 1 milion de grade se pot forma. In antichitate nu se putea obtine o asemenea temperatura. Cetatea descoperita era jumatate arsa, in partea de deasupra iar partea de jos nu, insemnand ca a fost o caldura imensa cazuta ,, ca o ploaie de foc,, .
  Legat de papa el nu are minimum de dogmatica crestina , fiind instrumentul fortelor neomarxiste care ne distrug tinerii prin educatia sexuala.
  Legat de aceasta incitare nu educatie, toate anomaliile sunt considerate normale, se face apologia comportamentului deviant homosexual. Poate ca acum e cea mai grava perioada din istorie cand la nivel de decizie se vrea sexualizarea copiilor inca din clasa intai spunandu le cele mai abjecte lucruri la clasa, asa cum se intampla deja in multe tari distruse de aceasta ideologie. Sa spui ca e normal tot ce stii ca nu e, sa arati pozitii copiilor sa i pui sa arata cum se masturbeaza asta e ceva de neimaginat. Asta se intampla in Canada, Anglia, Germania, Franta, toate tari care au acceptat aceasta ideologie distructiva. Ele au fost democratice doar in perioada razboiului rece cand sustineau valori crestine si drepturile omului etc . Acum nu mai e asa ei aduc arabi, peste populatia autohtona, impun predarea la scoala a educatiei sexuale extrem de distructiva la nivel mental, consecinta a fost o generatie de copii care nu invata care cauta pe telefon poze, care devin agresivi, iar nr de violuri asupra fetelor din scoala a crescut cu 300 % in mai toate tarile.
  Acestea sunt si subiecte care merita dezvoltate educatia sexuala pt copii, aducerea arabilor in multe orase occidentale, favorizarea ungurilor la noi eu stiu mai multe pt ca tata era din ardeal si-mi povestea cum a fost in ardealul cedat. Toate aceste aspecte trebuie sa preocupe .

 2. Stefan Somesean says:

  Poti preciza ce are vizita Papei cu apãrarea intereselor românilor? Ce ne intereseazã pe noi aceastã vizitã? Din punctul meu de vedere Papa e neavenitã în România!

  • Dan Tanasa says:

   E opinia ta. Așa cum tu ai dreptul la o opinie și eu am dreptul la una. Chiar dacă este diferită de a ta.

  • Valerian Ardelean says:

   Papa nu vine pt unguri… doar ca ei for incercat la maxim sa profite de naivitatea romanilor. Astfel prostimea il vă injura pe papa, iar acest lucru aduce un deserviciu romaniei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIZITĂ ISTORICĂ. Programul detaliat și traseul complet al Sanctității Sale Papa Francisc în România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/vizita-istorica-programul-detaliat-si-traseul-complet-al-sanctitatii-sale-papa-francisc-in-romania/