Ce caută Aurel Tămaș lângă cei care acționează pentru independența Transilvaniei?

November 1, 2017 • opinie • Views: 3180

Am fost șocat să văd că îndrăgitul cântăreț transilvănean Aurel Tămaș, născut în județul Cluj, se fotografiază cu steagul Transilvaniei, simbolul celor care militează din ce în ce mai agresiv pentru independența Transilvaniei. Pentru că sunt convins că Tămaș e un patriot român și a căzut în plasa propagandiștilor, îndrăznesc să-l atenționez prietenește în speranța că va ajunge să citească aceste rânduri și va înceta să facă jocurile celor care acționează pentru independența Transilvaniei.

Vezi și S-A COMPROMIS. Willy Schuster, agent al propagandei revizioniste maghiare? Schuster: ”M-am simțit flatat să apar alături de Laszlo Tokes, Bojte Csaba și Sabin Gherman”

Cine e Mircea Dăian?

Nu cred că Aurel Tămaș știa că Mircea Dăian, alături de care apare în mai multe fotografii postate pe rețelele de socializare, este un militant activ pentru independența Transilvaniei. În urmă cu ceva vreme circula chiar pe facebook un scurt filmuleț cu o intervenție a lui Dăian la o adunare a secesioniștilor, a celor care militează pentru autonomia Transilvaniei. Cu urechile mele l-am auzit pe Dăian afirmând că autonomia Transilvaniei este primul pas către independența acestei regiuni istorice românești.

De altfel, despre activitatea secesionistă și antiromânească a lui Dăian au scris și alții (un articol foarte bine documentat semnat de Marius Marinescu aici). Nu există așadar niciun dubiu cu privire la activitatea secesionistă a lui Dăian. Omul e cât se pot de sincer împotriva României. Tocmai de aceea a ajuns să fie simpatizat chiar și de propaganda iredentistă maghiară, aia care acționează activ pentru ruperea Transilvaniei de România și alipirea ei la Ungaria. Așa se face că românul Mircea Dăian e invitat frecvent la acțiuni ale separatiștilor maghiari, în tabere unde se face apologia Ungariei Mari (un exemplu aici) sau la „dezbateri” organizate de partidul condus de Laszlo Tokes (detalii aici), binecunoscut opiniei publice pentru ura sa viscerală la adresa românilor.

Aurel Tămaș și Mircea Dăian. FOTO: facebook.com

Ce e cu steagul Transilvaniei?

Despre steagul Transilvaniei, steagul cu care se fotografiază tot mai des Aurel Tămaș, a vorbit încă de acum doi ani istoricul Vasile Lechințan, clujean și el, doctor în istorie, o somitate în domeniul istoriei Transilvaniei. Cu privire la acest steag domnia sa, expert fiind, s-a pronunțat foarte clar:

”Domnule Dan Tanasă,

Este o mare rușine pentru tot neamul românesc! S-a luat pe stema României o stema medievală a Transilvaniei din care lipsesc românii. Ungurii au simbol acvila neagră, secuii soarele și luna și sașii cele șapte turnuri. Steagul e luat din fondul stemei; jos galben, mijloc roșu și sus albastru. Iată așadar ce purtam noi românii ca steag: absența românilor din istoria Transilvaniei. Rușine! Rușine! Rușine.

Tinerii români,  puțini la numar, care defilează sub acest steag al Transilvaniei care disprețuieste, în continuare, peste timp, pe români, sunt de iertat, pentru că nu au știut ce fac. Cei ce vor continua, aflând acum adevărul, vor fi de neiertat în fața strămoșilor noștri și demni de dispreț și în fața străinilor, care nu acceptă din principiu să-ți trădezi neamul” (detalii aici).

Nu cred că îndrăgitul cântăreț Aurel Tămaș a știut despre ce este vorba în acest caz. Nu-l acuz de absolut nimic. Nădăjduiesc însă că aceste câteva rânduri vor ajunge la patriotul Aurel Tămaș care, dacă nu se va delimita public de aceste personaje și simboluri ale secesionismului măcar va înceta să se mai fotografieze cu ele.

FOTO: Aurel Tămaș cu Mircea Dăian, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

6 Responses to Ce caută Aurel Tămaș lângă cei care acționează pentru independența Transilvaniei?

 1. john says:

  Sa stangem bani sa facem o statuie a lui Mihai Viteazu la Debrecen!! Asa putem sa punem sa construim poduri…Ne-am pierdut prea mult timp/energie cu acesta etnie “unguri”…care nu au adus nimic bun !!! Acest popor nu au o relatie normala cu nici un vecin!!! Eu vreau sa luptam pt romanii din Ungaria…secuii care nu sunt unguri …au destule drepturi in Romania!!!

 2. Marius says:

  UN MESAJ CARE TREBUIE SA FIE CUNOSCUT DE TOTI ROMANII IAR ACEASTA DECIZIE SA FIE CUPRINSA IN MANUALELE SCOLARE DE ISTORIE.

  Decizie la Strasbourg: Adio autonomie secuiasca! Consiliul Europei a respins printr-o decizie solicitarea de autonomie a ”Tinutului secuiesc”.
  Cererea de arbitraj pentru autonomia „Tinutului secuiesc”, solicitată de mai multe consilii locale din judetele Covasna, Harghita si Mures, a fost respinsă marți, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.
  Președinta delegației României la acest congres, Ludmila Sfîrloagă, a declarat pentru AGERPRES că cererea a fost respinsă pentru că ‘nu este de competența Congresului și a Consiliului Europei’.
  Potrivit acesteia, tema în cauză face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbătută în țară și nu la instanțele europene, titrează Active News.
  Cele 47 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obținerii autonomiei ‘Ținutului secuiesc’ au fost reprezentate la Strasbourg, printre alții, de către președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se arată într-un comunicat de presă transmis marți AGERPRES de către secretariatul delegației României la ongres.
  ”Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova (…).

  Chiar dacă prezența unui grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară, condus de șefa delegației Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegației naționale a României, d-na Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenția sa argumentată și hotărâtă, să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanții „Ținutului secuiesc” cât și a posibilității ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România.
  Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României”, se menționează în documentul citat.
  Consiliul Național Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș să adopte câte o hotărâre în care să solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea ‘Ținutul secuiesc’, care să fie ulterior înaintata Guvernului și Parlamentului României, forurilor europene și internaționale.
  La solicitarea acestuia 47 de consilii locale din cele trei județe au adoptat proiectul de hotărâre privind autonomia, însă hotărârile au fost atacate în instanță de către Prefecturi pe temei de nelegalitate, concret, pe motiv că crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constituției României.
  Într-o adresă transmisă anul trecut autorităților locale de către Prefectura Covasna se menționa că aceste hotărâri promovează ‘separarea teritorială pe criterii etnice’ și exced competențele autorităților locale, printre atribuțiile acestora neregăsindu-se aprobarea de documente privitoare la politicile statale în materia organizării administrației naționale, organizarea administrativ-teritorială sau stabilirea limbii oficiale pe teritoriul statului român.

  În urma frăţiei între Viktor Orban şi Vladimir Putin, U.E. s-a prins de şmecheria maghiară cu autonomia Ţinutului Secuiesc şi nu o mai acceptă.

 3. Fazakas Gabor says:

  Miscările Transilvaniste militează în proporție de 95% pentru autonomia financiară. A nu se confunda autonomia cu independența. Va spune un om care trăiește în Republica Federală Germania. Motorul europei are teritorii autonome. Parlamente separate conduse de minister president. Si totuși o politică externă comună din care se aude mai mult vocea doamnei Merkel. Nu că la noi, țară național unitară unde sunt mai multe voci care vorbesc în contradictoriu.

  • Dan Tanasa says:

   Dăian vorbește de independență.

  • Dragos says:

   In Germania este o chestie, aici este o alta chestie … Germania a fost tot timpul compusa din ducate si regate mai mici, mai pe scurt a fost o tara faramitata . Pina a aparut Prussia, care a facut o Germanie mare si puternica. Cui nu-i convine ca Romania e mare si puternica, la nivelul tarilor medii, are optiuni …

  • GUTU says:

   Bine zici domnule numai ca asti tip DTvorbesc si inteleg limba de lemn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend