ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. Consilierii locali PSD, ALDE și PNL au votat pentru maghiarizarea denumirii unei școli din Satu Mare

March 1, 2019 •Satu Mare •Views: 8411

De acum încolo Școala Gimnazială nr. 10 se va numi Școala Gimnazială „Rakoczi Ferenc”, după ce în ședința de azi, 28 februarie, consilierii locali au votat pentru schimbarea denumirii unității de învățământ, transmite portalul Jurnalul de Satu Mare.

Vezi și SEPARATISM pe criterii etnice la Teatrul de Nord din Satu Mare

Totul s-a întâmplat cu votul consilierilor PNL, ALDE, UDMR și a doi consilieri PSD. Doi consilieri social-democrați au votat împotriva proiectului, iar alții trei s-au abținut de la vot.

În luarea de cuvânt, primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor spune că 550 dintre părinții elevilor au votat pentru schimbarea numelui și 150 dintre ei au votat împotrivă.

„Nu înțeleg de ce se vrea atât de mult schimbarea numelui. Am cerut să nu fie proiectul pe ordinea de zi, spune consilierul PSD Adrian Micle.

„Nu știu dacă astfel copiii vor ieși mai învățați. Este dorința unui grup de persoane. Ne pare rău, dar se va ajunge la tensiuni”, a subliniat consilierul Ciprian Crăciun.

Vezi și Primarul UDMR din Satu mare, amendat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a unui român. Instanța a menținut amenda

Subiectul schimbării denumirii Școlii nr. 10 a născut o serie de tensiuni în ultima perioadă. În urma votului consilierilor, școala a fost rebotezată.

Nota mea: într-un municipiu din România majoritar românesc (populația maghiară are o pondere de 34,6%), consilierii locali români votează, fără să fie amenințați cu pistolul, în favoarea maghiarizării denumirii unei unități școlare din oraș. Românii ar fi putut să redenumească școala și cu numele unei persoanlități locale sau naționale românești, pentru a ilustra caracterul multietnic al zonei. Nu au făcut acest lucru. În schimb, consilierii locali români din Consiliul Local Satu Mare au ales să maghiarizeze denumirea unei școli publice din oraș. Un astfel de vot al consilierilor locali români nu poate fi motivat decât prin trădare națională. După secole la rând în care au fost slugile grofilor maghiari în Transilvania, au fost tratați mai rău ca animalele și au fost supuși unui proces violent de maghiarizare, românii au ajuns să voteze singuri, de bună voie, maghiarizarea.

FOTO: portalsm.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. Consilierii locali PSD, ALDE și PNL au votat pentru maghiarizarea denumirii unei școli din Satu Mare

 1. Cosmin Tudoriu says:

  Este o ofensiva programată iun toată țara, pe multe planuri. Sa fim uniți în credința, un singur suflet mare românesc sa înceteze toate aceste imixtiuni in țara noastră și în viața ei. Stiu ca deranjăm, dar nu o să-și mai facă de cap dusmanii din interior si din exterior ai țării.

 2. Herea says:

  Greșit total! A revenit la ce și cum a fost ORIGINAL!!! CERCETATI ISTORIA ACESTEI TĂRI! ESTE PĂMANT ROMANESC ȘI AȘA VA RĂMANE.

 3. Constantin says:

  Cu un ungur in plus sau in minus, tot minoritari raman.

 4. Un secui says:

  Dar faptul că în ultimi 100 de ani ați românizat orașul respectiv?

  • Dan Tanasa says:

   Un secui fricos :))

  • Lu Jewell says:

   Toate minoritatile dintr-un STAT, se supun Regulilor, Legilor, Constitutiei Statului respectiv. Romanilor din Ungaria, cereti Statului ungar sa schimbe denumirile scolilor unguresti cu nume romanesti: Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Tepes (varul lui Stefan cel Mare), etc. sa vedem daca ei sunt de acord cu aceasta anomalie!

  • Herea says:

   Greșit total! A revenit la ce și cum a fost ORIGINAL!!! CERCETATI ISTORIA ACESTEI TĂRI! ESTE PĂMANT ROMANESC ȘI AȘA VA RĂMANE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. Consilierii locali PSD, ALDE și PNL au votat pentru maghiarizarea denumirii unei școli din Satu Mare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/act-de-tradare-nationala-consilierii-locali-psd-alde-si-pnl-au-votat-pentru-maghiarizarea-denumirii-unei-scoli-din-satu-mare/