ANI: Directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc se află în conflict de interese penal

October 13, 2020 •social •Views: 141

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, cu privire la posibila încălcare de către Miklos Zoltan, Director al Penitenciarului Miercurea Ciuc, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Citește și EXCLUSIV. Fosta consilieră locală Aczél Kata (UDMR), condamnată penal pentru înșelăciune, fals material și uz de fals

Potrivit ANI, în calitate de director al penitenciarului, comisarul şef de poliție penitenciară Miklos Zoltan a aprobat, la data de 06 noiembrie 2018, Decizia prin care începând cu data de 01 iulie 2018 nouă funcționari publici cu statut special din cadrul penitenciarului (printre care și fratele persoanei evaluate), beneficiază de majorarea de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, pe o perioadă de 3 luni, precum și Tabelul Nominal, anexat Deciziei.

Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, se mai arată în comnicatul ANI.

FOTO: Digi24

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ANI: Directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc se află în conflict de interese penal"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ani-directorul-penitenciarului-miercurea-ciuc-se-afla-in-conflict-de-interese-penal/