COALIȚIA TRĂDĂRII NAȚIONALE. CCR: Codul administrativ, NECONSTITUȚIONAL. PSD și ALDE au făcut UDMR concesii vecine cu trădarea de țară prin adoptarea acestui cod

November 6, 2018 •justitie •Views: 3593

Legea privind Codul administrativ este neconstituţională în ansamblul său, a decis, marţi, Curtea Constituţională a României, au precizat pentru AGERPRES surse din CCR.

Vezi și Anchetă cutremurătoare marca „În premieră”: Legea offshore, un act de trădare de țară

Potrivit Agerpres, pe 31 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis la CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Codului administrativ.

Şeful statului susţinea că acest act normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor în cadrul unei sesiuni extraordinare neconstituţional întrunită, cele două Camere ale Parlamentului comportându-se ca şi cum Senatul ar fi avut doar o competenţă de prim for legislativ, iar Camera decizională – Camera Deputaţilor – ca şi cum ar fi avut deplină competenţă decizională pentru toate materiile reglementate.

Iohannis invoca în cazul acestei legi şi încălcarea principiului bicameralismului. El mai susţinea că dispoziţiile referitoare la obligaţia autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale, precum şi a personalului din cadrul acestora de a pune în aplicare programul de guvernare aprobat de către Parlament sunt neclare şi critica faptul că prin acest act normativ a fost eliminat un criteriu de integritate pentru cei care pot fi membri ai Guvernului – cel referitor la cazurile de incompatibilitate.

Preşedintele mai atrăgea atenţia, între altele, că nu există un raport de subordonare ierarhică între miniştri şi prim-ministru.

Klaus Iohannis considera că încalcă Legea fundamentală şi prevederea privind asigurarea folosirii limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând acestora nu ating ponderea, întrucât nu se mai are în vedere criteriul constituţional al “ponderii semnificative”.

Pe de altă parte, în sesizarea PMP şi USR pe aceeaşi lege se arăta că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul administrativ încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii.

Mai mult, potrivit semnatarilor sesizării, Codul administrativ va permite numiri politice în cele mai importante poziţii ocupate în prezent de înalţi funcţionari publici, ceea ce încalcă obligaţiile de profesionalizare a administraţiei publice pe care România şi le-a asumat înainte de aderarea la Uniunea Europeană.

Nota mea: Adoptarea Codului administrativ de către coaliția PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, a reprezentat un adevărat act de trădare de țară pentru motivele pe care le-am indicat aici.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to COALIȚIA TRĂDĂRII NAȚIONALE. CCR: Codul administrativ, NECONSTITUȚIONAL. PSD și ALDE au făcut UDMR concesii vecine cu trădarea de țară prin adoptarea acestui cod

  1. Gheorghe says:

    Cand se lasa cu pedepse pentru tradarea tarii? Cine ii da in judecata in penal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "COALIȚIA TRĂDĂRII NAȚIONALE. CCR: Codul administrativ, NECONSTITUȚIONAL. PSD și ALDE au făcut UDMR concesii vecine cu trădarea de țară prin adoptarea acestui cod"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/coalitia-tradarii-nationale-ccr-codul-administrativ-neconstitutional-psd-si-alde-au-facut-udmr-concesii-vecine-cu-tradarea-de-tara-prin-adoptarea-acestui-cod/