Consiliul Național Secuiesc, reacție după adoptarea autonomiei așa-zisului ținut secuiesc

April 29, 2020 •Ungaria •Views: 242

Camera inferioară a Parlamentului României a adoptat în mod tacit propunerea legislativă privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, a comunicat Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) care a elaborat proiectul de lege, transmite agenția ungară de presă MTI.

Citește și CU ACORDUL AUTORITĂȚILOR DE LA BUCUREȘTI. Ungaria, implicare masivă în Transilvania. Ce prevede strategia Budapestei

CNS recunoaşte că termenul de 45 de zile nu a putut fi respectat de Camera Deputaţilor din cauza stării de urgenţă, dar consideră că acest rezultat dovedeşte din nou: proiectul de lege privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc merită să fie depus în mod repetat. CNS a luat cunoştinţă cu satisfacţie de faptul că în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor s-a desfăşurat o discuţie civilizată pe marginea acestui proiect, mai mult, câţiva deputaţi au luat atitudine în favoarea acestuia sau s-au abţinut. CNS a mulţumit totodată celor doi iniţiatori, deputaţilor József Kulcsár-Terza şi Zsolt Biró.

FOTO: Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsák Balázs/MTI

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Consiliul Național Secuiesc, reacție după adoptarea autonomiei așa-zisului ținut secuiesc

  1. Iulian says:

    Ce parere poti avea despre o fictiune? Unde sunt secuii? Adica pentru circa 1000 de secui sa acorzi un teritoriu cat trei judete? Nimeni nu stie ca “secuii” sunt unguri, ca nu mai au limba lor, ca vorbesc ungureste, etaleaza drapelul Ungariei si facatura “secuiasca” de data recenta? In plus, constitutia nu prevede ca diviziune administrativ teritoriala “regiunea” si nici “tinutul”! Autonomistii sa fie indrumati catre semnatarii pactului dualist (1867) care, desfiintand autonomia Transilvaniei si organizand-o in comitate, a lichidat orice autonomie locala! Cand Transilvania s-a unit cu Romania NU EXISTA NICI O AUTONOMIE IN ARDEAL, nici romaneasca, nici germana, nici ungureasca, nici secuiasca! Regiunea autonoma ungureasca a fost infiintata dupa model sovietic, in timpul lui Stalin. “Democratii” astia din uniunea ungarista sa mearga sa ceara autonomie de Franz Joseph si, eventual, de la Stalin, daca tot au uitat cat sunt ei de anticomunisti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Consiliul Național Secuiesc, reacție după adoptarea autonomiei așa-zisului ținut secuiesc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/consiliul-national-secuiesc-reactie-dupa-adoptarea-autonomiei-asa-zisului-tinut-secuiesc/