COZI DE TOPOR. Românul Mircea Dăian, la tabăra EXTREMIȘTILOR maghiari de la EMI

September 3, 2015 •autonomie •Views: 11131

Românul Mircea Dăian, militant activ pentru autonomia Transilvaniei și promotor al simbolisticii medivale a Transilvaniei (de pe vremea când românii nu aveau niciun drept!) a participat la tabăra din acest an a extremiștilor maghiari de la EMI. 

Erdélyi Magyar Ifjak, pe scurt EMI, este o organizație extremistă maghiară ce militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipirea Transilvaniei la Ungaria. Românul Mircea Dăian, bunul prieten al lui Sabin Gherman și Willy Schuster, a găsit de cuviință să se ducă la manifestarea acestor extremiști ca să le vorbească despre autonomia Transilvaniei. Despre ce face EMI găsiți câteva informații aici.

Redau mai jos o relatare din cotidianul covăsnean Haromszek:

”Tabăra EMI / Descentralizare, regiuni istorice

La cea de-a XI-a ediţie a Taberei EMI, Mircea Dăian – fondatorul Ligii Transilvania Democrată, şi Fancsali Erno – reprezentant al mişcării Autonomy for Transylvania, au vorbit despre modalităţile de descentralizare a României, despre regionalizare şi despre importanţa apariţiei unei formaţiuni politice regionale. Mulţi din Regat nu ar dori ca noi să avem autonomie, pentru că nu vor să fie privaţi de încasările provenite din Transilvania, însă adevărul este că dacă nouă ne merge bine, şi lor le-ar fi mai bine – a spus Dăian. Locul nostru este acolo unde ne-am născut, unde am fost crescuţi de părinţii noştri şi unde ne sunt îngropaţi strămoşii – a declarat el. Actuala Românie este o ţară hipercentralizată. Ar fi necesară descentralizarea tuturor regiunilor istorice din România, iar puterea ar trebui să fie dată pe mâna regiunilor. România aproape că a pierdut minoritatea saşilor, iar din acest motiv este foarte important să înceapă munca, pentru a nu dispărea şi minoritatea maghiară. Acest lucru nu-l putem înfăptui decât împreună. In opinia lui Dăian, aderarea la UE şi NATO este unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat României, însă problemele locale trebuie soluţionate de către localnici. Este nevoie de un partid sau o alianţă regională de dreapta. In opinia lui Dăian, exemplele din ţările vestice pot fi preluate şi utilizate în Transilvania”. Sursa: Cotidian Haromszek nr. 7565 din 08.08.2015 (sursă traducere aici)

FOTO SUS: Mircea Dăian (în stânga), Sabin Gherman și Willy Schuster

tabara EMI 2015

Recuzită revizionistă maghiară la tabăra EMI din august 2015 (FOTO: facebook.com)

mircea daian tabara EMI 2015

Românul Mirea Dăian la tabăra EMI din august 2015 (FOTO: facebook.com)

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to COZI DE TOPOR. Românul Mircea Dăian, la tabăra EXTREMIȘTILOR maghiari de la EMI

 1. CetateanCinstit says:

  Catre Dl. Tamplar Mircea Daian, un om prost de gura si mai prost la capitolul gandire.

  Iti citisem “declaratia”matale prin care vrei tu descentralizarea puterii in Romania…am avut si cateva schimburi de replici cu tine si cu toate conturile tale pe feisbuc. Intr-un final, ai vazut ca nu ai ce argumente sa aduci si mi-ai dat block, ca ce sa si sa faci altceva, nu ? Dupa premiza, daca lemnu-i bun, il facem mobila, nu? Doar esti tamplar de meserie, atata stii, atata duci, nu-i bai. Chiar cautam pe cineva sa-mi curete pipa.

  Sa revenim, daca mai retii tu, mai demult, erai caracterizat drept Gargamel, de ziarele din Medias. Ca doar din Medias esti, nu? Si tot de cei de acolo, ai fost caracterizat drept un “sociopat cu tendinte etnice maghiare”. Not my words! doar am citat, cuvintele altora, relatarea mea.

  e Facebook mai este un mare secesionist, unul Mircea Dăian , tâmplar din Mediaş, prezentat aiurea prin presa locală ca om de afaceri fiindcă şi-a tras o firmă minusculă, „Profi Haus” SRL, care construieşte case de lemn, adică vrea să construiască fiindcă nu le comandă nimeni. Maghiaro-sasul Schuster a stat doar trei ani la instructaj în Germania (http://www.gandul.info/de-ce-iubesc-romania/de-ce-iubesc-romania-sasii-care-ni-s-au-intors-am-fugit-de-ue-in-2007-am-plans-de-parca-ne-murise-mama-video-8959862) Alţii mai bătuţi în cap şi necunoscători ai limbii germane au trebuit să stea peste un deceniu, aşa ca tâmplarul Mircea Dăian. Acesta a stat vreo 15 ani in Germania, de unde s-a

 2. daciana says:

  rusine sa le fie acestor exemplare ce poarta nume romanesti de parca stramosii lui nu pentru Romania ar fi luptat!
  sau poate se rusineaza cu familia lui si atuncie de inteles frustrarea lui….

  • Pan- aci says:

   Exact ca sa sece minele de fier din Ardeal pentru a se construi Bucurestiul comunist si alte cateva sute de orase de blocuri au luptat. Pentru a goli aurul Ardealului pentru o si mai mare indatorare a locuitorilor lui. Pentru a li se confisca pamanturile au luptat. Si pentru a le plati in continuare impozite celor ce nu-i lasa sa-si construiasca autostrazi si clinici de transplant, asta desi stiu sa recolteze organe de la ei de se prabusesc avioanele cu medici veniti la “ciordit” de organe pentru bucuresti, pentru asta au luptat. Pentru cele 150 000 de victime trimise deliberat la moarte in Primul Razboi Mondial am platit inzecit fata de orice despagubire de razboi s-a acordat pana in prezent. Si tot va mai trebuie

   • Cocosu lui Daian says:

    Stim domnu maghiar, esti suparat ca nu s-a furat din Ardeal ca pana in 1918, cand totul se ducea la Budapesta. Esti suparat ca nu ati mai putut maghiariza , prin legea Apony , tot Ardealul. Esti suparat maghiare ca nu au mai venit colonisti maghiari, cate 5000 lunar, cum soseau in perioada 1900-1914 ,in Ardeal. E greu cu supararile astea, dar poate daca pleci din tara asta unde , nici macar limba ta nu are nimic european in ea, te vei simti mai bine.

    • gogescu says:

     Esti cam olecut prost informat , nu s-a dus la Budapesta , Transilvania a fost autonoma , ba chiar Ungaria a investit constant bani , au construit prima tipografie Gutenberg in Ardeal inainte de cea din Budapesta .In Transilvania , toate cladirile importante au fost construite de unguri .

     • Dan Tanasa says:

      Cu ce bani le-au construit?

     • VorbescUrat says:

      Gogescule, marsh in Ungaria si latra acolo cat vrei. Ia-ti si cladirle alea ïmportante cu tine. Vezi daca te lasa “romanasii” aia de ii urasti atat de mult. Specifica-le asta inainte sa le ceri ceva, sa vezi cate caramizi in gura iti iei. Penibilule

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "COZI DE TOPOR. Românul Mircea Dăian, la tabăra EXTREMIȘTILOR maghiari de la EMI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cozi-de-topor-romanul-mircea-daian-la-tabara-extremistilor-maghiari-de-la-emi/