Cu cine vor vota românii din Zagon și Păpăuți?

September 24, 2020 •opinie •Views: 114

După 20 ani în care a condus Zagonul mai degrabă ca un stăpân pe moșie decât ca un ales în slujba cetățenilor preocupat de probleme lor, baronul UDMR Kis Josif nu mai poate candida pentru un nou mandat din cauză că a fost găsit în conflict de interese administrativ.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Zagon, în conflict de interese administrativ. Kis Iosif rămâne fără mandatul de primar

Alegerile pentru Primăria Zagon mi-au atras atenția din două motive: în primul rând pentru că baronul UDMR Kis Josif nu mai poate candida și în al doilea rând pentru că românii din Zagon au șansa, după 20 ani de domnie a UDMR, să-și aleagă un primar român. Asta pentru că în cursa pentru Primăria Zagon au intra românul Doru Decebal Feldiorean, directorul Condeiului ardelean, și omul lui Kis, un anume Kiss Augustin (înțeleg că este băiatul șoferului lui Kis, angajat în primărie).

Problema mea nu este că UDMR a mers pe mâna lui Kis care a găsit un băiat pe care să-l manipuleze cum vrea el. Dacă va câștiga Kiss Augustin cel mai probabil că baronul Kis Josif va fi angajat pe postul de manager public, post vacant înțeleg de 5 ani exact pentru o situație de acest fel.

Problema mea este ce vor face românii din Zagon și Păpăuți.

Înțeleg că politicienii români din Zagon sunt mult prea legați de baronul Kis ca sa-l deranjeze cu ceva, iar șefii filialelor din Covasna sunt mult prea prinși în ambițiile mărunte, de partid, pentru a construi ceva cu adevărat mare pentru cetățenii din Zagon, indiferent de etnie.

Dar până la urmă nici nu contează cât de mici sunt oamenii politici din Zagon sau cât de lipsiți de cultură politică sunt șefii lor de filiale. Contează ce vor face românii din Zagon și Păpăuți. Cu cine vor vota ei? Cu singurul român candidat la primărie sau cu pila baronului UDMR? Dacă liderii filialelor covăsnene ale celor două cele mai mari partide și-au bătut joc de ei, românii din Zagon vor avea demnitate? Oare cum vor vota românii din Zagon care merg la biserica din Zagon sau la cea din Păpăuți? Cu candidatul român, indiferent de nume, sau cu pila baronului UDMR? Românii din Zagon și Păpăuți care defilează cu cocarde în piept de Ziua Națională și se îmbracă în costume populare vor vota un român sau un om al baronului UDMR care controlează localitatea de 20 ani? Dincolo de dispute personale și ambiții mici rămâne o întrebare simplă: câtă demnitate au cu adevărat românii din Zagon și Păpăuți?

P.S. 1: Aici nu este vorba de Doru Decebal Feldiorean ci despre un principiu. Dacă pe candidat îl chema Horia Grama, Cosmin Boricean, Olimpiu Floroian sau Marin Gheorghe procedam la fel.

P.S. 2: Conducerile filialelor covăsnene ale celor două cele mai mari partide românești au refuzat să-l susțină public pe candidatul român. Ei zic că asta e politică. Eu zic că semnalul unității era mult mai bun și pentru ei și pentru comunitate.

P.S. 3: Consilierii locali români din Zagon nu l-au deranjat deloc pe Kis când arbora nelegal drapelul Ungariei și steagul local pe primărie și nici când a amplasat nelegal tăblițele cu denumirea instituției. Grija lor a fost să încaseze banii și să nu-l deranjeze pe baron. Am rezolvat eu și aceste probleme. Acum ei pot să defileze de Ziua Națională cu cocarda în piept și pot face paradă la biserică liniștiți.

FOTO: Primăria Zagon, info1tv.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Cu cine vor vota românii din Zagon și Păpăuți?

  1. Unu says:

    Bai, prostule cu instrumentul macul miniscul… unde-i articolul cu rezultatele locala jalnice? Vezi, nici aici nu erai in stare decat sa coemntezi, insa de organizat mai nimic! Atat poti! Adica nici atatica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cu cine vor vota românii din Zagon și Păpăuți?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cu-cine-vor-vota-romanii-din-zagon-si-papauti/