De ce este Kaufland România promotoare a șovinismului maghiar și la ce-i folosește?

September 12, 2017 •analiză •Views: 4261

Incidentul de la sfârșitul lunii august de la magazinul Kaufland Odorheiu Secuiesc, când o angajată a refuzat să servească un client pe motiv că nu vorbește limba română, nu este nici singular și nici izolat. Chiar dacă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a încercat, în mod ilegal (detalii aici), să ascundă mizeria sub preș, lucrurile sunt în realitate cu mult mai grave.

Vezi și ANALIZĂ. Scandalul declanşat la Kaufland Odorheiu Secuiesc, doar vârful aisbergului

Nu știu cine face strategia de comunicare și brading la Kaufland România însă știu sigur că e complet greșită. Dacă aș fi cârcotaș, aș afirma că cel puțin pe zona Transilvania, strategia de comunicare și branding a Kaufland România vine în plic direct de la Budapesta. Nu am însă o probă în acest sens, motiv pentru care mă voi limita doar la a semnala mai multe cazuri care probează faptul că la departamentul de comunicare și marketing al Kaufland România lucrează niște rătăciți.

În luna mai 2012 Kaufland Sfântu Gheorghe este somat de Prefectura Covasna să respecte legea și să nu-și mai facă reclamă exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

În decembrie 2015 Kaufland Târgu Secuiesc avea în magazin, într-un raion, etichete exclusiv în limba maghiară (detalii aici). În acest caz Kaufland România a venit cu o explicație, însă eu unul sunt rezervat în privința acestei „coincidențe” a etichetelor exclusiv în limba maghiară.

Incidentul de la sfârșitul lunii august de la Kaufland Odorheiu Secuiesc nu este singular, după cu relatează comisarul-șef Sorin Susanu de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (detalii aici și aici).

Zilele trecute, un cititor al blogului meu mi-a semnalat faptul că mașina plătită de Kaufland România să transporte clienții din Sovata este inscripționată doar în limba maghiară.

Kaufland este o companie germană, parte a grupului Schwarz Gruppe (deține și lanțul de magazine Lidl). În Germania, Kaufland nu își face reclamă în limba turcă sau poloneză, doar pentru că sunt câteva milioane de turci și polonezi care locuiesc în Germania. Mai mult chiar, aflu de la români care locuiesc în Germania că în Germania Kaufland nu își face reclamă decât în limba oficială de stat, nici măcar în vreun dialect local.

Se ridică atunci câteva întrebări legitime: de ce Kaufland își permite în România lucruri pe care nu și le permite acasă la ea, în Germania? De ce a ales Kaufland România să fie promotoare de șovinismului maghiar? De ce statul român permite unei companii private să fie parte a unei strategii de oficializare a limbii maghiare în Transilvania, strategie orchestrată de Budapesta? Ce beneficii concrete are Kaufland România dacă refuză să se delimiteze de șovinismul maghiar?

FOTO: 2015. Banner exclusiv în limba maghiară la Kaufland Odorheiu Secuiesc

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to De ce este Kaufland România promotoare a șovinismului maghiar și la ce-i folosește?

  1. Maurice Lacoste says:

    cum ar spune un coleg de-al meu: numai gay aici! nici Ciociolina nu a reusit sa le schimbe orientarea. deci ce vrea ne spuna zsolt? ca legiunile romane (Legiunea a X-a Gemina, Legiunea a XI-a Claudia, Legiunea a II-a Traiana Fortis și Legiunea a XXX-a Ulpia Victrix), formate in mare parte din homosexuali, s-au cuplat cu dacii si au aparut romanii. cea ce nu stiu hungurii ,in teorie hunguri (au tot inventat denumiri ca maghiar, secui, etc..) caci nu e obligatoriu daca ai nume bozgoresc sa ai si adn de hungur, e ca foarte multi imperatori romani au fost daci. niciunul hungur. dacii si romanii fiind inruditi genetic si lingvistic nu prea aveau cum sa dispara. de ce nu au diparut hungurii din Transilvania in 100 de ani? Dacia a fost sub ocupatie romana circa 165 de ani ( peste 65 de ani dispar hungurii din Transilvania, sic!). tactica khazara da roade, daca faci galagie multa sigur te aude cineva si poate se gaseste cineva sa te si creada. un hungur khazar celebru: Soros – foarte vocal.

  2. George says:

    Bune intrebari. Ar trebui ca cei care conduc aceasta tara sa raspunda la ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "De ce este Kaufland România promotoare a șovinismului maghiar și la ce-i folosește?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/de-ce-este-kaufland-romania-promotoare-a-sovinismului-maghiar-si-la-ce-i-foloseste/