Departamentul pentru Relații Interetnice, atac la Președintele Klaus Iohannis

April 29, 2020 •Uncategorized •Views: 152

Departamentul pentru Relații Internice (DRI), condus de secretarul de stat Laczikó Enikő, membru UDMR, aflat în subordinea Premierului Ludovic Orban, intervine în disputa politică dintre Președintele Iohannis și PSD.

Citește și EXCLUSIV. Șefa DRI, membru UDMR, face propagandă ostilă României

DRI, condus de secretarul de stat Laczikó Enikő, membru UDMR, a lansat, pe pagina de Facebook a instituției, un atac la adresa Președintelui Klaus Iohannis după dclarațiile făcute astăzi de acesta în disputa cu PSD.

DRI nu-l nominalizează direct pe Iohannis însă face referire la declarațiile de astăzi ale acestuia acuzându-l de instigare împotriva comunității maghiare din România.

„NU instigării din partea oficialităților

„Jó napot kívánok!”

Îi salutăm pe toți acei membri ai comunității maghiare care astăzi s-au simțit lezați în identitatea lor etnică, în urma declarațiilor Președintelui țării.

Vrem să accentuăm faptul că nu este deloc în ordine ca într-o dispută de natură politică, limba, cultura, respectiv membrii uneia dintre cele 20 de comunități minoritare din România să fie ținte directe sau indirecte ale unor atacuri din partea celor care îndeplinesc o funcție responsabilă.

Ne dorim – și chiar insistăm în acest sens – ca într-o perioadă foarte dificilă pentru noi toți, comunicarea politică să se rezume exact la obiectul ei, și să se limiteze la cadrul îndeajuns de larg al libertății de exprimare, fără a discrimina sau instiga.

Departamentul pentru Relații Interetnice”

FOTO: bn24.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to Departamentul pentru Relații Interetnice, atac la Președintele Klaus Iohannis

 1. Cristina J says:

  nu numai udmr trebuie sa raspunda in fata legii ci si toti deputatii care au votat “”tacit”” legea.

 2. Constantin Mararu says:

  Am si eu o intrebare: nu se gaseste un etnic turc, sau armean, sau slovac, ori albanez, de cetatenie română (că avem vreo 15 minoritati in tara asta, altele decat maghiarii), sa fie pus sef la acest Departament pentru relatii interetnice? La CNCD tot un maghiar… Adică peste tot in instituțiile unde obiectul activitatii sunt drepturile și problemele minoritatilor, nu pot fi numiti decat maghiari? Ca nu sunt posturi castigate prin alegeri, ci numiri arbitrare! Nu m-ar mira ca și la Agentia pentru Romi să apară într-o zi președinte un ungur, eventual cu mustață și pălărie…
  Apăi, daca așa se pregătește PNL de alegeri în toamnă, eu zic să nu-și facă mari speranțe…

 3. lucian enache says:

  Si noi romanii ne simtim lezati de un proiect de lege trecut prin aprobare tacita (adica nesimtita) care ataca articolul 1 al Constitutiei Romaniei

 4. Borbely says:

  Daca ia dublat salariul prin lege ieri, azi… traditie asiatica, musca mana cu mertic.Sau is in clica ? si nu stim.

 5. georgeta stancu says:

  Eu consider ca atunci când un membru al parlamentului inițiază o lege care atentează la integritatea starului prevazuta în constituție, acel deputat – INIȚIATOR (indiferent de etnie) trebuie acuzat de ÎNALTĂ TRĂDARE și JUDECAT. Restul cu acuzațiile, cu pasarea responsabilităților de la PSD la PNL la UDMR sunt mai puțin importante. CINE A INIȚIAT LEGEA – Sa fie aspru pedepsit.

  • ciprian says:

   Si retragerea imediata a cetateniei romane! Un potrivnic integritatii teritoriale a unui stat suveran,NU I se poate accepta cetatenia tarii ,dar hunor are “Steaua Romaniei”! Actiunile presedintelui sunt mincinoase prin fapte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Departamentul pentru Relații Interetnice, atac la Președintele Klaus Iohannis"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/departamentul-pentru-relatii-interetnice-atac-la-presedintele-klaus-iohannis/