Directorul economic al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia, condamnat definitiv la închisoare cu executare

November 19, 2019 •justitie •Views: 254

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe fostul director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Harghita, Kedves Emeric, la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi cumpărare de influenţă. Decizia, luată săptămâna trecută, este definitivă, transmite cotidianul Informația Harghitei.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța dispune rejudecarea dosarului fostului primar PCM din Gheorgheni

Potrivit soluţiei pe scurt a Curţii de Apel Târgu Mureş, Kedves Emeric a fost condamnat la 2 ani şi 8 opt luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. De asemenea, fostul director al AJFP Harghita a primit 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar prin contopirea celor două pedepse au rezultat 3 ani şi 4 luni de detenţie.

Totodată, instanţa a dispus aplicarea pedepsei accesorii care constă în interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura o activitate de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, de la rămânerea definitivă deciziei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Prin aceeaşi sentinţă, Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât că fostul director al AJFP Harghita este obligat „la plata sumei de 431.830,48 lei cu titlu de despăgubiri, precum şi la plata obligaţiilor accesorii calculate de la data de 26.03.2009, când obligaţia a devenit scadentă, până la data executării integrale a plăţii”.

Kedves Emeric este în prezent directorul economic al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia, potrivit paginii oficiale de internet a instituției (detalii aici).

FOTO: Kedves Emeric, Informația Harghitei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Directorul economic al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia, condamnat definitiv la închisoare cu executare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/directorul-economic-al-arhiepiscopiei-romano-catolice-alba-iulia-condamnat-definitiv-la-inchisoare-cu-executare/