EXCLUSIV. Amendă FABULOASĂ pe numele primarului UDMR din Mădăraș din cauza drapelului Ungariei

June 28, 2016 •justitie •Views: 15567

Prefectura Harghita a solicitat Tribunalului Harghita să stabilească suma exactă a amenzii pe care primarul UDMR din Mădăraș este obligat să o plătească după ce a refuzat să pună în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe primărie.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Mădăraș, pagubă de 440.000 lei în bugetul primăriei DOCUMENT/SESIZARE CĂTRE PARCHET

Potrivit Prefecturii Harghita, cuantumul amenzii pe care primarul UDMR din comuna Mădăraș, Biró László, este obligat să o plătească pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc arborate pe primărie depășește cu mult suma de 40.000 de lei, suma estimată inițial de mine și confirmată de prefectul județului Harghita (detalii aici).

Prefectul județului Harghita a confirmat în luna martie a.c. redacției Informația Harghitei faptul că amenda va fi plătită de primarul UDMR din buzunarul său, nu din fondurile publice.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins în data de 28 martie a.c. apelul formulat de primarul comunei Mădăraș împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

La începutul lunii februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei (detalii aici). În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea subsemantului, pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei (detalii aici).

Prefectul județului Harghita a acționat în acest numai la sesizarea subsemnatului și numai după ce acest caz a ajuns în atenția opiniei publice naționale (detalii aici).

Potrivit Prefecturii Harghita, care a solicitat Tribunalului Harghita să stabilească valoarea finală a amenzii, UDMR-istul Biró László este obligat să plătescă 146.195 lei (aprox. 32.000 de euro). În afara acestei amenzi, Biró László a mai fost amendat deja cu suma de 11.500 de lei pentru arborarea drapelului Ungariei pe Primăria Mădăraș (detalii aici) fără însă să fie impresionat.

De menționat și faptul că zilele trecute drapelul Ungariei era în continuare arborat pe sediul Primăriei Mădăraș, primarul UDMR schimbându-i doar locația. La alegerile locale din data de 5 iunie a.c. Biró László a câștigat un nou mandat de primar candidând din partea UDMR.

prefect harghita executare amenda primar UDMR Madaras drapel Ungaria

FOTO: Bíró László, itthon.ma

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Amendă FABULOASĂ pe numele primarului UDMR din Mădăraș din cauza drapelului Ungariei

 1. Privitorul says:

  O sa vina si vremea cand ai vrea sa te transformi intr-un vierme ca sa te ascunzi si in cacat, de mania maghiarilor… dar tot degeaba. Incepe rugaciunea…ai pentru ce frustrat jegos !!!

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc pentru mesajul de încurajare.

  • Florin B says:

   “Privitorule”, v-au băgat ăştia internet la ospiciu? 🙂

  • boldoc dan says:

   Mai omule maghiar, daca spui asa , inseamna ca tu crezi ca te afli pe pamantul tari ungare, cea ce nu cred ca uite granita cu ungaria unde este.Nu vreau sa vorbesc murdar ca tine dar trebuie sa intelegeti si sa nu mai cautati atatea subrefugii, ca atuncea este normal sa ne enervam si noi romanii.Daca romanii nostri de pe teritoriul ungar ar fi facut ce facet voi aici, ai vostri ii impuscau de mult nu mai asteptau sa se faca viermi si sa se ascunda unde zici tu.Asa ca noi daca nu va impuscam si va dam drepturi cum nu ati vazut voi niciodata, trebuie sigur sa cumparam o arma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Amendă FABULOASĂ pe numele primarului UDMR din Mădăraș din cauza drapelului Ungariei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-amenda-fabuloasa-pe-numele-primarului-udmr-din-madaras-din-cauza-drapelului-ungariei/