EXCLUSIV. BEZNA MINȚII. La mai bine de DOI ANI de când a fost declarat DEFINITIV în conflict de interese, UDMR-istul Demeter András István este în continuare membru în Consiliul de Administrație al SRR

February 18, 2020 •justitie •Views: 265

Deși au trecut mai bine de doi ani de când Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv faptul că se află în conflict de interese și nu ar fi trebuit să mai ocupe o funcție publică, UDMR-istul Demeter András István ocupă în continuare funcții publice.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD din nou pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Potrivit unei comunicări oficiale a Agenției Naționale de Integritate urmare unei solicitări în baza Legii nr. 544/2001, „Raportul de evaluare nr. 35862/G/II/17.09.2014 prin care s-a constatat o stare de conflict de interese în sarcina domnului DEMETER Andras Istvan – la acea dată Președinte-Director General al Societății Române de Radiodifuziune – a rămas definitiv la data de 08.11.2017, prin decizia civilă nr. 3456/2017 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 6295/2/2014” (detalii aici).

În octombrie 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv și o cale extraordinară de atac a lui Demeter împotriva sentinței definitive a ÎCCJ care a stabilit că se află în conflict de interese (detalii aici).

Astfel, din decembrie 2017, data rămânerii definitive a sentinței care a stablit că se află în conflict de interese, Demeter András István se află „sub interdicția de a mai ocupa, pentru o perioadă de 3 ani, o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor Legii nr.176/2010, interdicție reglementată de dispozițiile art. 25 alin (2) al Legii nr.161/2003”, potrivit Agenției Naționale de Integritate.

Sfidând sentințe judecătorești definitive și încălcând în mod flagrant legea, Parlamentul României îl menține în funcție pe Demeter care ocupă în prezent funcția publică de membru în Consiliul de Administrație al SRR (detalii aici) și director al Casei de producție a TVR (detalii aici).

FOTO: UDMR-istul Demeter András István, adevarul.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. BEZNA MINȚII. La mai bine de DOI ANI de când a fost declarat DEFINITIV în conflict de interese, UDMR-istul Demeter András István este în continuare membru în Consiliul de Administrație al SRR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-bezna-mintii-la-mai-bine-de-doi-ani-de-cand-a-fost-declarat-definitiv-in-conflict-de-interese-udmr-istul-demeter-andras-istvan-este-in-continuare-membru-in-consiliul-de-administratie-al-sr/