EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD din nou pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

February 7, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 529

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), reprezentată de Dan Tanasă, și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din comuna Remetea pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI arborat în fața primăriei

În luna februarie 2019 ADEC sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Remetea, județul Harghita, condusă de primarul UDMR Laczko-Albert Elemer are o pagină de internet editată exclusiv în limba maghiară.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 870/27.11.2019, comunicată abia în urmă cu câteva zile, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Remetea, Laczko-Albert Elemer, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD i-a aplicat primarului UDMR din Remetea sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei fără însă să-i facă nicio recomandare edilului în privința editării paginii de internet a primăriei și în limba oficială de stat.

CNCD, condus de Csaba Ferenc Asztalos, a avut nevoie de aproape un an pentru a emite o hotărâre în acest caz, deși legal este obligat să emită o hotărâre în termen de 90 de zile de la sesizare, potrivit art. 20 alin. 7 din O.G. nr. 137/2000.

În luna decembrie 2018 CNCD l-a sancționat contravențional pe primarul comunei Remetea cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor după ce primarul Laczko-Albert Elemer edita ziarul primăriei exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

FOTO: primarul Laczko-Albert Elemer, hargitanepe.eu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD din nou pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

 1. CHIAR VREM ADEVARUL says:

  Daca premisele de mai sus sunt adevarate, rationamentul care se poate trage este ca “LIMBA MAGHIARA” SI “ETNIC MAGHIAR” sunt niste notiuni distopice preluate de toata media scrisa si electronica cu scopul ….MANIPULARII CONSTIINTELOR, oare ?

 2. ADEVAR says:

  MIRCEA DOGARU AFIRMA CA NU EXISTA LIMBA MAGHIARA ci doar Limba Ungara

 3. ADEVAR says:

  Domnule Tanasa,
  Va multumesc pentru acest efort supraomenesc pe care il depuneti.
  Am o mare rugaminte la dumneavoastra : daca aveti acces sa postati pe site-ul dumneavoastra “Legile de maghiarizare” din 1867 din monarhia bicefala in latina, romana, ungara, engleza, sau macar un rezumat.
  Este in primul rind vorba despre autointitulata “Limba maghiara”, care conform spuselor istoricului si cercetator in in istorie, din aceste Legi, rezida ca nu exista, e o fabulatie preluata si de dumneavoastra. Limba se numeste UNGARA, iar acei, neetnici unguri care o vorbesc ca limba nationala se numesc maghiari(adica romani, germani, sarbi, secui,eETC care renunta “de bunavoie’ la limba si obiceiurile materne si imbratiseaza limba si obiceiurile unguresti)
  Rationamentul este urmatorul,din prerogativele manipularii:’O minciuna repetata si iar repetata devine adevar” cum este cazul cu Hongrois (din Petit Larousse aflam ca este sinonim cu magyar) deci hongrois =magyar ; sau etnic maghiar.Dupa opinia dumneavoastra sincera chiar seamana fizic, etnic, un eschimos de ex(vorbim de “turanicii parazitari ‘definiti de Nicolae Iorga) cu un tinar blond apartinanand fenotipului caucazian -O GUGUMANIE IMENSA, ESTE CA SI CUM AI SPUNE CA DACA DUMNEAVOASTRA INVATATI LIMBA MANDARINA SI RENUNTATI DEFINIV LA ROMANA DEVENITI AUTOMAT etnic CHINEZ………imi vine sa rad pe burta.
  Suntem crestini ortodocsi si se cade sa iubim atat pe aproapele cat si pe dusmanul nostru.Cum il iubim daca nu ii spunem ADEVARUL despre Limba Ungara =Limba maghiara s-au etnic maghiar, pe care cei mai multi nici nu il stiu, cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD din nou pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-remetea-amendat-de-cncd-din-nou-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/