EXCLUSIV. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, amplasat la Târgu Secuiesc FĂRĂ avize legale

March 18, 2019 •UDMR •Views: 31413

Un bust al lui Károly Kratochvil, comandant al Regimentului 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și comandant al Diviziei Secuiești stă amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără avizele legale.

Vezi și Reţeta ungurească de fabricare a eroilor. Studiu de caz: Károly Kratochvil

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie a.c. la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii aici).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască.

Vezi și UDMR-istul Tamas Sandor îi ține locul condamnatului pentru terorism Beke Istvan la bustul lui Károly Kratochvil

Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară.

„Istoricii maghiari îi atribuie lui Kratochvil şi trupelor sale de mercenari, aşa-numita „Divizie secuiască”, meritul de fi oprit avansarea armatei române. Românii s-au oprit din cauza condiţiilor stabilite de reprezentanţii Antantei, care au impus o nouă linie de demarcaţie în zona Ciucea-Huedin – Zalău – Sighet. În aprilie 1919, când s-a dat ordin de atac, aceste trupe de mercenari secui au fost spulberate de armata română. Károly Kratochvil a fost luat prizonier şi închis în lagărul de la Braşov. Mercenarii secui de sub conducerea lui Károly Kratochvil s-au remarcat prin terorizarea populaţiei româneşti. Izvoarele istorice atestă atrocităţile secuilor lui Kratochvil faţă de români: jefuirea şi maltratarea românilor aflaţi în teritoriul de dincolo de linia de demarcaţie, arestarea fruntaşilor români, dezarmarea gărzilor naţionale româneşti şi arestarea comandanţilor lor etc.

Nici măcar să-şi îngroape morţii în linişte nu i-au lăsat pe români. În 26 Februarie 1919, în timpul slujbei de înmormântare a patriarhului luptei naţionale a românilor ardeleni, George Pop de Băseşti, secuii au tras cu mitralierele asupra românilor din cimitir!

Secuii lui Károly Kratochvil sunt autorii crimelor din Oradea: asasinarea liderilor românilor Ioan Ciordaş şi Nicolae Bolcaş în 3 Aprilie 1919! Unii pasează responsabilitatea acestor asasinate regimului lui Béla Kun, asasinii fiind consideraţi secui bolşevizaţi. Fals, vina morală nu îi aparţine lui Béla Kun şi regimului bolşevic, pentru că în regiunea Oradea activau de câteva luni trupele de mercenari secui organizate de Károly Kratochvil şi tovarăşii săi” (detalii aici).

Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna.

Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, 17 ianuarie 2019, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to EXCLUSIV. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, amplasat la Târgu Secuiesc FĂRĂ avize legale

 1. Ştefan C. says:

  Recitiţi vă rog “TEROAREA HORTISTO-FASCISTĂ ÎN NORD-VESTUL ROMÂNIEI – SEPTEMBRIE 1940 – OCTOMBRIE 1944” şi vedeţi ce au făcut aceşti oameni (dacă li se poate spune aşa!).

 2. Gabriel Ignat says:

  Un ANTONESCU INTREGITOR DE ȚARĂ. nu poate avea un bust fără subtilități. Dar un criminal de Război(de români civili nevinovați) are statuie în centrul țării pe pământ românesc.

 3. Răspopitul says:

  Cel va mai mirați,nu oare bolșevicii lui Ion Iliescu au confiscat Revolutia,și au acționat împreună cu pastorul Tokes in declanșarea ostilităților,încât militarii erau inebuniti că se aruncau sticle incendiare in ei și înjurături in maghiara,totul cu acordul Moskovei…

 4. Feel Adi says:

  Demolarea, scurt!

 5. Pavel Dănuț says:

  Se dovedește încă o dată că statul român este slab sau cumpărat de UDMR pentru a deține puterea. Aveți grijă să nu se ajungă în situația de a fi prea târziu după atâtea compromisuri! Poate pe viitor vom avea prin țară și statuile lui Horty, Hitler sau Stalin, că mare bine ne-au mai făcut!

 6. Constantin says:

  Bravo domnule Tanase ca te lupti cu adoratorii criminalilor astia.

 7. Enea Aureliu says:

  În județul cu pricina , manifestarea evident provocatoare , este sancționată de cetățeni și presupun că este deoarece o minoritate a participat la eveniment . Aici însă este necesară sancțiunea drastică a instituției prefectului . Imediat și fără rezerve ! Asta este datoria guvernului a primului ministru . Instituția prefectului în județul Covasna , sau altele cu asemenea toleranță impardonabilă trebuie desființată pornind cu paznicul . Este la îndemâna guvernului în deplină legalitate . Politica statului român nu are reprezentare fermă în acel teritoriu . Viorica Dancilă are obligația de a lua atitudine imediat . Nu o va face ? Dovedește slăbiciune și toleranță intolerabilă .

  • Dan Tanasa says:

   Ministerul Culturii și Inspectoratul de Stat în Construcții sunt responsabile în acest caz.

   • Gheorghe says:

    Nu. Prefectul a constatat ilegalitatea si trebuia sa actioneze pentru restaurarea legalitatii, vezi atributiile prefectului. Nu a facut-o, pentru ca udmr i-ar cere imediat demisia si asta i-ar veni prin fax, ca in cazul prefectului anterior. Prefectul stie asta, mai ales ca fapta lui Tamas Sandor face acum obiectul dosarului penal nr. 93/VIII/1/2019 pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Targul Secuiesc. Ca dosarul penal va fi uitat printr-un fiset, e deja alta mancare de peste stricat la cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, amplasat la Târgu Secuiesc FĂRĂ avize legale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-bustul-criminalului-de-romani-karoly-kratochvil-amplasat-la-targu-secuiesc-fara-avize-legale/