UDMR-istul Tamas Sandor îi ține locul condamnatului pentru terorism Beke Istvan la bustul lui Károly Kratochvil

January 28, 2019 •UDMR •Views: 1264

Zilele trecute UDMR l-a glorificat în spațiul public pe un ofițer al Diviziei Secuiești. Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, a depus o coroană de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare, din Târgu Secuiesc.

Vezi și ELOGIATĂ DE UDMR LA MIERCUREA CIUC. Cu ce se ocupa faimoasa Divizie secuiască: uciderea, terorizarea şi jefuirea civililor

Dacă acum UDMR îi glorifică public pe criminalii de români din Transilvania (detalii aici), în trecut această sarcină revenea organizației de tineret a UDMR, respectiv organizației fasciste „Mișcarea tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, condusă de Beke Istvan, condamnat la închisoare pentru tentativă de act terorist împotriva românilor.

În 2014, Beke Istvan alături de filiala din Târgu Secuiesc a HVIM pe care o conducerea împreună cu alte organizații extremiste maghiare care acționează pentru ruperea Transilvaniei de România și realipirea ei la Ungaria, îl omagiau public pe același ofițer al Diviziei Secuiești la Târgu Secuiesc, după cum aflăm din presa locală.

„Filiala din Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate a organizat la fosta şcoală de aprozi, la statuia lui Kratochvil Karoly (1869-1946), o festivitate de comemorare dedicată comandantului Diviziei. La evenimentul de luni au fost prezenţi Consiliul Naţional Secuiesc, Consiliul Secuiesc din Târgu Secuiesc, Ordinul Istoric al Vitejilor şi Garnizoana Secuiască. Beke Istvan, preşedintele filialei HVIM Târgu Secuiesc, a vorbit despre meritele comandantului, după care istoricul local Szima Csaba, preşedintele Consiliului Secuiesc Târgu Secuiesc, a susţinut o expunere despre Divizia Secuiască. Toth Balint, purtătorul de cuvânt din Transilvania al HVIM, a vorbit despre o Transilvanie independentă, care ar garanta şi autonomia Pământului Secuiesc. După depunerile de coroane au fost intonate imnul ungar şi cel secuiesc. In timpul festivităţii de comemorare, participanţii au fost urmăriţi dintr-o maşină a poliţiei şi două maşini ale jandarmeriei, mai mulţi ocupanţi ai acestora au filmat şi au făcut fotografii. Beke Istvan le-a adresat mulţumiri celui care a filmat din partea poliţiei, pentru faptul că urmăreşte şi lucrează cu agerime”. (Sursa: cotidianul Haromszek, nr. 7363 din 03.12.2014, autor Iochom Istvan (traducere din limba maghiară a Centrului European de Studii Covasna-Harghita))

Dacă în 2014 organizația HVIM, declarată organizație cu caracter fascist de instanță, și Beke Istvan, condamnat între timp pentru terorism, îl omagiau public pe ofițerul Diviziei Secuiești la Târgu Secuiesc, acum, cinci ani mai târziu, UDMR și Tamas Sandor le țin locul lui Beke și celor din HVIM.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, în urmă cu câteva zile, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR-istul Tamas Sandor îi ține locul condamnatului pentru terorism Beke Istvan la bustul lui Károly Kratochvil"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-istul-tamas-sandor-ii-tine-locul-condamnatului-pentru-terorism-beke-istvan-la-bustul-lui-karoly-kratochvil/