EXCLUSIV. Ce măsuri a luat Prefectura Covasna în cazul incidentului din 8 septembrie de la Sfântu Gheorghe DOCUMENT

December 28, 2015 •Covasna •Views: 2703

După aproape patru luni de la incident nu a fost aplicată nicio sancțiune în cazul incidentului din data de 8 septembrie a.c. de la Sfântu Gheorghe atunci când veteranii de război au fost împiedicați să arboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe.

Vezi și POTRIVIT UDMR. La Sfântu Gheorghe, drapelul României lezează ”sensibilitățile comunității maghiare”

Veteranii vroiau să rearboreze drapelul României în semn de respect pentru jertfa celor care au luptat pentru eliberarea orașului, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 71 de ani atunci când orașul a fost eliberat de sub ocupația trupelor ungare.

Deși existau informații cu patru zile înaintea evenimentului cu privire la faptul că primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, ultra-șovinul Antal Arpad Andras, nu va permite arborare drapelului național pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, ministrul Apărării Naționale de la acea dată, Mircea Dușa, nu a făcut absolut nimic pentru a evita această profanare a unui simbol național și a memoriei ostașilor români care și-au dat viața pe câmpul de luptă pentru ca Ardealul de Nord să revină la Patria Mamă.

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, mi-a comunicat în scis ce măsuri au fost luate în acest caz: o plângere penală și solicitarea ca ofensa adusă simbolurilor naționale să fie reintrodusă în Codul penal. Atât și nimic mai mult.

După cum am afirmat încă din noiembrie 2014, infracțiunea de ofensă adusă unor simboluri, faptă comisă de primarul UDMR din Sfântu Gheorghe în acest caz, nu mai este incriminată de Codul penal.

raspuns prefect covasna incident drapelul romaniei sfantu gheorghe 8 septembrie 2015

raspuns prefect covasna incident drapelul romaniei sfantu gheorghe 8 septembrie 2015 dan tanasa adec

FOTO: 8 septembrie 2015, Sfântu Gheorghe. Momentul în care alergătorii Stafetei Invictus predau drapelul României veteranilor de război. Veteranii au fost împiedicați să-l arboreze pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, așa cum era obiceiul.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Ce măsuri a luat Prefectura Covasna în cazul incidentului din 8 septembrie de la Sfântu Gheorghe DOCUMENT

  1. Gabi n says:

    aia cu plangerea penala aduce aminte de amenda anulata definitiv de instanta. Juristi buni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Ce măsuri a luat Prefectura Covasna în cazul incidentului din 8 septembrie de la Sfântu Gheorghe DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-ce-masuri-a-luat-prefectura-covasna-in-cazul-incidentului-din-8-septembrie-de-la-sfantu-gheorghe-document/