EXCLUSIV. CNCD: Filarmonica din Odorheiu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

December 12, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 105

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional Filarmonica Odorheiu Secuiesc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ditrău, sancționat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

În luna februarie a.c. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de internet a Filarmonicii Odorheiu Secuiesc, condusă de Gyula Elekes, care funcționează în cadrul Casei de Cultură din Odorheiu Secuiesc și este finanțată din fonduri publice, este redacată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 721/14.10.2020, prin care a decis că faptele comise de conducerea Filarmonicii Odorheiu Secuiesc reprezintă discriminare pe criterii etnice a românilor. În cauză, CNCD a aplicat sancțiunea contravențională cu avertisment fără însă să facă vreo recomandare pentru corectarea situației.

În prezent, în urma demersurilor ADEC, pagina de internet a Filarmonicii Odorheiu Secuiesc are un meniu și informații și în limba oficială de stat, limba română.

Fragment din Hotărârea CNCD nr. 721/14.10.2020

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, editiadedimineata.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. CNCD: Filarmonica din Odorheiu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

  1. Neumann says:

    O să vă rog, dacă nu e prea mare deranjul, să postați de acum încolo și poza deciziei, așa cum ați făcut acum. E foarte utilă. Personal, mai distribui articolele astea pe unele site-uri, și vreau să vadă lumea, negru pe alb, fără urmă de îndoială, cum stă treaba. Mulțumesc!

  2. Octavian says:

    Csaba Astalos acoperă infracțiunile extremiștilor maghiari. Un exemplu clasic:. Primarul maghiar rasist din Ditrău, Puskas, care voia alungarea brutarilor asiatici din comună, a fost acoperit si ocolit de sancțiuni prin voința lui Astalos.

  3. Constantin says:

    Decizia CNCD este prea blanda. Sa aiba legatura cu etnia celui care o conduce ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CNCD: Filarmonica din Odorheiu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cncd-filarmonica-din-odorheiu-secuiesc-sancionata-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/