EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ditrău, sancționat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

December 11, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 92

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și l-a sancționat contravențional pe primarul comunei Ditrău, județul Harghita, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că pagina de internet a primăriei este redactată exclusiv în limba maghiară.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei

În luna februarie a.c. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de internet a Primăriei Ditrău este redacată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

Situația a mai fost sesizată și de o persoană particulară tot în luna februarie a.c..

CNCD a admis sesizarea ADEC și sesizarea persoanei particulare și a emis Hotărârea nr. 614/09.09.2020, prin care a decis că faptele comise de primarul comunei Ditrău, UDMR-istul Puskas Elemer, respectiv editarea paginii de internet a instituției exclusiv în limba maghiară, constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat primarului o sancțiune contravențională cu avertisment pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Fragment din Hotârărea CNCD nr. 614/09.09.2020

FOTO: Kelemen Hunor / sikerado.hu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ditrău, sancționat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-ditrau-sanctionat-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/