EXCLUSIV. COVASNA. Dosar penal în cazul amplasării FĂRĂ avize a bustului criminalului de români Károly Kratochvil

May 30, 2019 •justitie •Views: 5646

Un bust al lui Károly Kratochvil, comandant al Regimentului 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și comandant al Diviziei Secuiești stă amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără avizele legale.

Vezi și CA SĂ NU INTRE ROMÂNII. UDMR a ÎNCUIAT cu lanțuri Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie a.c. la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii aici).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască.

Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară (detalii aici).

Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna.

Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009 (detalii aici).

Sesizată cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a deschis un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „executare fără autorizație de construire a lucrărilor”.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, 17 ianuarie 2019, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. COVASNA. Dosar penal în cazul amplasării FĂRĂ avize a bustului criminalului de români Károly Kratochvil

  1. Modon Relu says:

    Sa vedem cum isi fac datoria ,autoritatiile. Sper sa nu ramana doar o poveste !!!

  2. Constantin says:

    In Ungaria au si alte statui ale criminalilor de razboi, dar acolo pot sa il aiba si pe Scaraotchi sa se inchine la el.
    Aici NU!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. COVASNA. Dosar penal în cazul amplasării FĂRĂ avize a bustului criminalului de români Károly Kratochvil"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-covasna-dosar-penal-in-cazul-amplasarii-fara-avize-a-bustului-criminalului-de-romani-karoly-kratochvil/