EXCLUSIV. Crucea Roșie Română, filiala Harghita, o anexă a UDMR

April 12, 2019 •sovinism maghiar •Views: 2006

Filiala Harghita a Crucii Roșii Române pare să fie mai degrabă o filială locală a UDMR. În mod inexplicabil, în loc să promoveze toleranța și colaborarea între toți cetățenii indiferent de etnie, conducerea acestei filiale a Crucii Roșii Române promoveză întocmai politica UDMR.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, executat silit de ANAF pentru o amendă de 75.000 de lei

În primul rând conducerea filialei Harghita a Crucii Roșii Române este asigurată de două persoane de etnie maghiară, Eva Zsigmond, director, și Erika Kocsis, președinte (detalii aici). Românii nu au voie la conducerea filialei Harghita a Crusii Roșii Române pentru că, deh, sunt într-un județ controlat în totalitate de UDMR și mai sunt și minoritari. Probabil este exagerat ca unul din cele două posturi de conducere ale filialei Harghita să fie atribuit unui român. Întocmai cum UDMR refuză să acorde românilor din Covasna și Harghita un post de viceprimar sau vicepreședinte la consiliul județean, și la conducerea filialei Harghita a Crucii Roșii Române se regăsesc doar etnici maghiari.

Pagina de Facebook a filialei Harghita a Crucii Roșii Române conține denumirea instituției doar în limba maghiară iar informațiile sunt publicate mai întâi în limba maghiară și abia după aceea în limba oficială de stat (detalii aici). De altfel și sigla filialei Harghita a Crucii Roșii Române este inscripționată mai întâi în limba maghiară, nu în limba oficială de stat. Adică exact cum procedează politicienii UDMR care promovează șovinismul maghiar. Te-ai fi așteptat să nu vezi așa ceva la Crucea Roșie Română. Ei bine, uite că în județul Harghita Crucea Roșie Română face politica UDMR.

Vezi și EXCLUSIV. Cum pierde România controlul în județele Covasna și Harghita: în Primăria Odorheiu Secuiesc limba oficială de stat este limba MAGHIARĂ

Pliantele de promovare pe care Crucea Roșie Română le distribuie în județul Harghita sunt redactate doar în limba maghiară, cele în limba română „s-au terminat”. Acesta este un alt semn al toleranței promovată de conducerea filialei Harghita.

Șocant este și faptul că deși se află în plin centrul municipiului Miercurea Ciuc, pe sediul Crucii Roșii Române, filiala Harghita, nu este amplasată nici măcar o banală placă care să conțină denumirea instituției în limba oficială de stat și nici un drapel al României. Asta pentru că, deh, nu cumva drapelul României să-i supere pe cei din zonă.

Doar o cruce roșie pe o coală de hârtie anunță faptul că aici funcționează filiala Harghita a Crucii Roșii Române.

Sunt așadar curios dacă acestea sunt valorile pe care le promovează Crucea Roșie Română. Ce părere are Președintele Crucii Roșii Române, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române? De ce conducerea Crucii Roșii Române a abandonat filiala Harghita în mâna unor persoane care promovează șovinismul maghiar, întocmai cum administrația statului român a abandonat zona în mâinile UDMR?

FOTO: Directorul Eva Zsigmond la o ședință a Crucii Roșii Române, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Crucea Roșie Română, filiala Harghita, o anexă a UDMR

 1. Tiberiu says:

  Frate Tanasă, ești dus cu pluta!
  Cred că ar trebui să te informezi mai bine despre Crucea Roșie Harghita și apoi să vii cu comentarii pertinente. Nu te mai satură Dumnezeu să insufli atâta ură. Sau ai epuizat subiectul cu steagurile secuiești?

  • Dan Tanasa says:

   :)) Papagalule, de ce pagina de feisbuc e doar în limba maghiară? De ce postările sunt mai întâi în limba maghiară? Unde sunt pliantele în limba română?

 2. Micu Ali says:

  Bună ziua!
  Observ că a fost șters comentariul anterior. Sunt Micu Alin, reprezentant al voluntarilor tineri, membru în comitetul de conducere a filialei Harghita.
  V-aș ruga să vă informați înainte de a publica asemena articole despre structura filialei unui ONG universal. Vă mulțumesc!

 3. Micu Alin says:

  Vă rog frumos să vă interesați în detaliu despre conducerea filialei Harghita și să nu dezinformați lumea.
  Mulțumesc!

 4. Ene Constanta says:

  Ce faceti fratilor ? nu sunteti sanatosi la cap ? Doamne ! Te rog parinte trimite-l pe Vlad Tepes…avem atata nevoie de el ! Doamne ajuta-ne !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Crucea Roșie Română, filiala Harghita, o anexă a UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-crucea-rosie-romana-filiala-harghita-o-anexa-a-udmr/