EXCLUSIV. Decizie BOMBĂ a CNCD: fostul Premier Mihai Tudose, DISCRIMINAT de primarul UDMR din Carei. Edilul, amendat de CNCD pentru victimizarea unui ROMÂN

October 22, 2018 • UDMR • Views: 2775

Primarul UDMR din municipiul Carei a fost amendat contravențional de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru victimizarea unui etnic român care-l reclamase la CNCD după ce UDMR-istul a făcut afirmații discriminatorii la adresa fostului Premier al României, Mihai Tudose.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sovata, sancționat de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Protected by Copyscape

Primarul UDMR din municipiul Carei, Kovacs Jeno, a fost reclamat la CNCD în luna februarie a.c. de un cetățean român după ce UDMR-istul a afirmat în presă, cu referire la fostul Premier al României, Mihai Tudose, că aceasta este „un tip șmecheraș, tipic sudist”.

Iritat de faptul că a fost reclamat la CNCD, Kovacs a făcut publice datele personale ale petentului și fotografia acestuia, supunându-l oprobiului public.

FOTO: 26 octombrie 2014, Carei. Primarul Kovacs Jeno a refuzat să poarte eșarfa ticoloră cu ocazia festivității publice de inaugurare a Casei de Cultură din Carei, festivitate la care a participat și președintele UDMR, Kelemen Hunor, facebook.com

La finalul dezbaterilor, CNCD a emis Hotărârea nr. 220/06.06.2018 prin care a constatat faptul că afirmația „un tip șmecheraș, tipic sudist” a primarului UDMR din Carei cu privire la fostul Premier Mihai Tudose reprezintă discriminare. CNCD nu l-a sancționat pe primarul din Carei pentru această faptă întrucât edilul ar fi protejat de art. 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat

În schimb, prin aceeași hotărâre, CNCD a decis amendarea cu 2000 de lei a primarului UDMR din Carei pentru faptul că a făcut public numele și poza petentului, supunându-l oprobiului pulic, victimizându-l în sensul O.G. nr. 137/2000.

De asemenea, primarul UDMR din Carei a fost obligat de CNCD să publice rezumatul hotărârii în presa județeană din Satu Mare, în limbile română și maghiară.

Decizie CNCD Primar UDMR Carei by on Scribd

FOTO SUS: Mihai Tudose, b1.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend